Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı CHP ve MHP'nin kapatılacağı iddiaları:Parti kapatılmasına ilişkin dava hazırlığımız yok.

        Fevzi ÇAKIR/HABERTÜRK

        Ankara kulislerinde ve özellikle de sosyal medyada CHP ve MHP’nin kapatılacağına ilişkin iddialar bir süredir gündemde. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, gazetecilerin sorusu üzerine iddiaları, “MHP’yi kapatmaya, bunu dile getirmeye şeyi olacak adam daha anasından doğmadı. Türkiye’yi başlarına yıkarız” diye değerlendirdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise şöyle dedi: “CHP’nin kapatılmasıyla ilgili bir hazırlık yapıldığını ve bu konuda bir de kitap yazıldığını, yakında piyasaya sürüleceğini de çok iyi biliyoruz. Kimler tarafından +yapıldığını da biliyoruz. Bunu açıklayacağız.”

        YETKİLİ TEK MAKAM

        Dava açmakla yetkili makamın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olması nedeniyle gözler bu kuruma çevrildi. HABERTÜRK’ün sorusu üzerine iddiaları “deli saçması” olarak niteleyen başsavcılık kaynakları, “Parti kapatılmasına ilişkin dava hazırlığımız yok. Bu iddiaları dikkate alıp resmi bir açıklama yapma gereği dahi duymuyoruz” ifadesini kullandı.

        ‘MUHATABI DEĞİLİZ’

        Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ise konuya ilişkin soruları Yargıtay’da ilk kez oluşturulan basın bürosu açılışında yanıtladı. Yargıtay Başkanı Cirit, CHP’ye kapatma davası iddialarıyla ile ilgili, “Biz böyle bir bilgi sahibi değiliz. Nereden bu bilgilendirme oluştu bilmiyorum. Bu bilgilendirme ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilmiyoruz. Doğru da olmayabilir. Onun muhatabı biz değiliz. Muhatabı tabii ki başsavcımız. Daha fazla yorum yok” dedi.

        ÂLÂ: İHTİMAL VERMİYORUM

        İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, katıldığı bir televizyon programında CHP hakkında kapatma davası açılmasının planlandığı iddialarını değerlendirdi. AK Parti’nin, siyasi partilerin kapatılmasının önünü tamamen kapatacak bir öneri sunduğunu belirten Âlâ, “CHP bu öneriye karşı çıkmıştı, bugün ise bu konuda endişe duyduklarını ifade ediyorlar. Böyle bir duruma ihtimal vermiyorum, partiler kapatılarak sorunlar çözülmez’’ diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ