Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, pilotların şehit olduğu kazayla ilgili önemli açıklamalar yaptı

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin,yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde üç savaş uçağının düşmesinden ve 6 pilotun şehit olmasından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, TSK'ya ve Türk milletine başsağlığı diledi. Çetin, düşen uçaklarla ilgili bir çok soru işareti bulunduğunu öne sürdü.

        MODERN UÇAKLAR ALINMASININ ÖNEMİ

        Çetin açıklamasında şunları söyledi: Milyar dolarlık saray yaptırmadan önce, insanlarımız bedavadan can vermesin diye ülkemizin madenlerine yaşam odaları, hava kuvvetlerine uçan tabutlar yerine modern uçaklar alınmasının ne kadar önemli olduğunu üzülerek hatırlatıyoruz. ABD'nin Irak ve Suriye'yi yeniden dizayn etmeye yönelik adımlar atmak için Musul'a hava ve kara operasyonunun konuşulduğu bir dönemde Türk ordusunun ve dolayısıyla milletimizin maneviyatını etkileyecek hadiselere kaza gibi görünse dahi şüpheyle bakılmalıdır.

        'HESAPLAŞMA 7 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK'

        Hükümetin meşruiyetini yitirdiğini savunan Çetin, açıklamasına şöyle devam etti:

        Teröristle pazarlık yapmaya kalkanların uzattıkları ellerinden sonra kollarını da kaptırmamaları için Türkiye'de hükümet değişiminin zamanı gelmiştir. Devleti Kandil ve İmralı'daki eşkıyalara muhatap edenlerle hesaplaşmamız 7 Haziran'da başlayacaktır. Yalnızca MHP'lilerin değil, aynı zamanda bu ülkeyi sevmek ortak paydasında birleşen çok daha geniş kitlelerin desteğiyle Türkiye'yi terör örgütünün ve küresel güçlerin oyuncağı olmaktan MHP kurtaracaktır.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ