Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Umarali Kuvatov ve ailesinin suikast öncesi zehirli Tacik pilavı yediği ortaya çıktı

        Nihat ULUDAĞ/İSTANBUL

        Tacik pilavı yiyen Kuvatov'un eşi ve 8 ile 12 yaşlarında iki oğlu pilavdan zehirlendi. Anne ve çocukları hastanede tedavi altına alındı.

        İstanbul'da yabancı uyruklu muhalif lider suikastinin bir yenisi de Fatih Molla Gürani Mahallesi Softa Sinan Sokak'ta önceki gece yaşandı. Tacikistan'da "Grup 24" adlı muhalif hareketin lideri olarak bilinen Umarali Kuvatov, saat 22.30 sıralarında yanında bulunan iki kişi ile birlikte yürürken silahlı saldırıya uğradıb Kuvatov, hayatını kaybetti.Umarali Kuvatov'un evinde misafir ağırladığı, yemekte ailesiyle birlikte Tacik pilavı yediği, ancak zehirli pilavdan etkilenmediği ortaya çıktı.

        İKİ ÇOCUĞU VE EŞİ ZEHİRLİ PİLAVDAN HASTANELİK OLDU

        Umarali Kuvatov'ın eşi ile 8 ve 12 yaşlarında olan iki erkek çocukları ise pilavdan zehirlendi. Kuvatov'un eşi ve çocukları hastanede tedavi altına alındı. Kuvatov'un çocukları hastanede polis korumasına alındı.

        POLİS TACİK SUİKASTÇİYİ ARIYOR

        Polis yürüttüğü soruşturmada suikast yapanın, Kuvatov Ailesi'nin çok yakınına girebilmesi nedeniyle Tacikistan uyruklu olma ihtimalinin yüksek olduğunubelirledi.

        SUİKAST İÇİN ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

        Umarali Kuvatov suikastinin aydınlatılması amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden özel bir ekip oluşturuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ