Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in yerine atanacak 3 isim YGS ardından açıklayacak

        Lütfi ERDOĞAN/ANKARA

        YÖK Genel Kurulu, 7 Haziran seçimleri nedeniyle istifa eden 9 rektörün yerine yapılacak atama ve ÖSYM Başkanlığı için adayları belirlemek amacıyla önceki gün toplandı ve rektörlük seçimi yapılan bu üniversiteler için rektör adaylarını belirledi.

        Adaylar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Kurul aynı zamanda görev süreleri dolan Afyon Kocatepe, Çanakkale Onsekiz Mart, Kütahya Dumlupınar, Mardin Artuklu, Karabük, Şırnak, Türk Hava Kurumu, Muş Alparslan ve Uludağ Üniversitesi’nde de yapılan rektörlük seçimlerinde en yüksek oy olan 6 adaydan 3’ünü de Erdoğan’a sundu.

        Toplantıda, ÖSYM Başkanı Demir’in görev süresinin 29 Mart’ta biteceği ancak bu tarihte genel kurul yapılmayacağı için aday isimlerini belirleme yetkisi YÖK Yürütme Kurulu’na verildi.

        Yürütme Kurulu, 15 Mart’ta yapılacak YGS’nin hemen ardından 3 adayın ismini Cumhurbaşkanlığı’na sunacak. YÖK Yürütme Kurulu’nun, YGS öncesinde ÖSYM’de başkan haberleriyle sınava girecek adayların gündemini değiştirmek istemediği için belirlenecek isimleri sınavdan sonra kamuoyuna açıklayacağı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ