Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ege Üniversitesi'nde eylem alanına sac bariyer

        Buna rağmen bu girişimlerin sürmesi üzerine üniversite senatosu, ilginç bir yönteme başvurdu; açıklamaların yapıldığı, cinayetin işlendiği bölge, iki metre yüksekliğindeki sac bariyerle kapatıldı.

        Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan karşıt görüşlü iki grup öğrenci arasında yaşanan kavgada, Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, hayatını kaybetti. 7 öğrenci de yaralandı. Bu arada olaylara karıştıkları gerekçesiyle adliyeye gönderilen öğrencilerden Nurullah Semo, tutuklandı. Diğer 6 öğrenci ise, denetimli serbestlik yasasından yararlandırılıp serbest bırakıldı.

        AÇIKLAMALAR BİTMEYİNCE, SENATO SACLA ÖNLEM ALDI

        Acı olayın adından, Ege Üniversitesi senatosu, üç gün eğitime ara verdi. Toplumun hemen her kesiminden sağduyu çağrıları geldi. Bu arada, senato, bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması için, kampüs alanı içerisindeki gösterileri ve basın açıklamalarını yasakladı. Yasağa rağmen toplanan öğrenci gruplarını da polis müdahale edip, gözaltına aldı. Ancak, basın açıklamaların önüne geçilemedi. Son olarak, geçen hafta içinde, aynı yerde toplanan bir grup kız öğrenci, kadın cinayetlerini protesto etmek istedi. Ağaçlara balon ve afiş asarak halay çeken, voleybol oynayan öğrencilere üniversitenin özel güvenlik görevlileri müdahale etmiş, balonları patlatmıştı. Üniversite yönetimi sonunda daha ilginç bir yöntemle önlem almak için kolları sıvadı.

        Okulun kapalı olduğu hafta sonu başlayan çalışmalarda, acı olayın yaşandığı kampüsün ortasındaki çim alan yaklaşık iki metre yüksekliğindeki saclarla kapatılmaya başlandı. İşçilerin hızla sürdürdükleri çalışmaların, pazartesi gününe tamamlanacağı açıklandı. Bu arada olayın yaşandığı prefabrik kafeterya da yine işçiler tarafından söküldü. Bu alanın ne kadar süreyle böyle kalacağı açıklanmadı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ