Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gezi olaylarında ölen Berkin Elvan için Tarık Akan'dan Zuhal Olcay'a birçok ünlü isim hazırlanan video için kamera karşısına geçti

        Ceylan SEVER/İSTANBUL

        Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren sırasında başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra geçen yıl 11 Mart’ta hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde, sanatçılar ortak video hazırladı. Video sosyal medyada yer aldı.

        ÜNLÜ İSİMLER BİR ARADA

        Sanat Meclisi adıyla bir araya gelen ve aralarında Tarık Akan, Şevval Sam, Levent Üzümcü, Mustafa Altıoklar, Zuhal Olcay, Bülent Emrah Parlak, Tayfun Talipoğlu, Cahit Berkay’ın da bulunduğu tanınmış yüzler, adalet isteyerek “Ben Berkin’im, katillerim nerede?” diye sordu. “Önüm arkam sağım solum sobe, Berkin Elvan nerede?” sözleriyle başlayan film, sanatçıların “Ben Berkin Elvan, rahat uyuyor musunuz? Nasıl gülebiliyorsunuz?” sözleriyle devam ediyor. “11 Mart’ta Berkin için, adalet için hayatı durdur” çağrısı yapılan videoda, değişik sanatçıların dilinden “Katilimi neden saklıyorsunuz? Katilimi arıyorum. Devlet öldürdü, halk yaşatıyor” sözleri dökülüyor. Ardından videonun başında da görünen bir kız çocuğu, sokakta elinde ekmekle tekrar beliriyor ve “Ben Berkin Elvan, katilim nerede?” dedikten sonra yürüyerek gözden kayboluyor. Video, 2 dakika 7 saniye sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ