Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Genel Başkanı Bahçeli sosyal medyada önemli paylaşımlarda bulundu

        Bahçeli, "Kadınlar ölüyor, şiddet ve cinayete kurban gidiyor. Bir yanımız kopuyor, bir tarafımız sürekli kanıyor. Vahşet sanki veba gibi yaygınlaşıyor. Kadına yönelik şiddet vakalarıyla ruhen deprem geçiriyoruz."

        "İnsanlık kadın ve erkeğin ortak mimarisi ise medeniyet milletlerin insanlaşmış hali ise kadınlık onurunu ayakta tutmak herkesin görevidir. "

        "Kadınları sadece 8 Mart gününde hatırlayamayız, cilalanmış sözlerle vaziyeti kurtarmaya çalışamayız. Kalbi tecrit edilmiş, iradesi tehir ve tehcir edilmiş canilere artık tahammül gösteremeyiz, kıydıkları mazlum kadın canlarına sabredemeyiz." dedi.

        İnsanlık aleminin iki kutlu ve asil kaynaktan doğduğunu dile getirenBahçeli, beşeriyet pınarının iki isimle çağladığını, iki şuurun adım ve mirasıyla yeryüzüne yayıldığını ifade etti. "Allah'ın emir ve izniyle; iki beden, iki kalp, iki varlık, iki akıl bir oldu, birde buluştu ve insanlığı meydana getirdi." diyenBahçeli, Hz. Adem ve Hz. Havva'nın yeryüzünde eşref-i mahlukatın hem babası hem anası olarak manevi taç ve tahtla müşerref olduklarına dikkat çekti.

        'KADINLAR ÖLÜYOR, ŞİDDETE VE CİNAYETE KURBAN GİDİYOR, BİR YANIMIZ KOPUYOR'

        İnsanlığın bir yanağı erkek ise diğerinin kadın olduğunu vurgulayanBahçeli, şöyle devam etti: "Zor da olsa, cinsiyetçi körlük, cinsiyet ayrımcılığı insan kavramında erimiş ve emilmiştir. Yüce dinimiz İslamiyet, kız çocuklarının diri diri gömüldüğü cahiliye devrini vicdan, merhamet ve adalet aydınlığıyla kapatmıştır. Ecdadımızın hayatında; kadının erkekle paylaşmadığı hiçbir sosyal mevki bulunmuyordu. Kadının ikinci plana itilmesi hemen hemen yok gibiydi. Orhun Anıtları'nda Bilge Kağan şöyle seslenir: 'Tanrı, Türk milleti yok olmasın diye babam Kağan ile anam Hatunu yükseltti.' Büyükdevletadamı Nizamülmülk'ün dediği gibi; 'Türkistan hakanlarıdevletişlerinde hatunların fikirlerine kıymet verirlerdi.' Bizim kültürümüzde baba soyu kadar ana soyu da önemlidir. Ve kadın erkek arasında aşılması imkânsız duvar ve mesafeler hiç olmamıştır. Fakat bugün felaketleri yaşıyoruz. Her gün bir insanlık dramına şahit oluyoruz. Kadına yönelik şiddet vakalarıyla ruhen deprem geçiriyoruz. Kadınlar ölüyor, şiddet ve cinayete kurban gidiyor. Bir yanımız kopuyor, bir tarafımız sürekli kanıyor. Vahşet sanki veba gibi yaygınlaşıyor."

        'KADIN ZARAFET, NEZAKET, EDEP, İNCELİKTİR'

        "İnsanlık kadın ve erkeğin ortak mimarisi ise medeniyet milletlerin insanlaşmış hali ise kadınlık onurunu ayakta tutmak herkesin görevidir." diyenBahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Kuruluşumuzda kadın emeği, kurtuluşumuzda kadın desteği, var oluşumuzda kadın fedakârlığı vardır ve ayan beyan ortadadır. Beşiğimizi sallayan kınalı eller titremesin; sıcaklık, sevgi ve şefkatiyle üzerimize titreyen merhamet ve müşfik abideleri üzülmesin. Yeniden kendimize dönüş ve buluş sayesinde kadınlarla ilgili hukuki eşitliği gerçek manada sosyal bir eşitliğe dönüştürmek durumundayız. Geleceğin toplumlarında kadınla erkek arasındaki sosyal farkların kalkacağını bilmek ve buna uygun davranmak zorundayız. Ötüken emanetini bizlere vasiyet bırakan İl Bilge Hatun'a vefasızlık yapamayız. Söğüt sancağını yücelten Hayme Ana'mıza haksızlık edemeyiz. Ve kadınları sadece 8 Mart gününde hatırlayamayız, cilalanmış sözlerle vaziyeti kurtarmaya çalışamayız. Kalbi tecrit edilmiş, iradesi tehir ve tehcir edilmiş canilere artık tahammül gösteremeyiz, kıydıkları mazlum kadın canlarına sabredemeyiz. Bulanık sireti çirkin suretine vurmuş kanlı ellere kadınlarımızı teslim edemeyiz, etmemeliyiz. Çünkü kadın zarafet, nezaket, edep, inceliktir. Kadın sadece doğuran değil, medeni ölçülerde doğan, sevgi ve saygıda parlayan, erkekle eşit haklara sahip yeri dolmaz bir değerdir. Nerede yaşıyor olursa olsun, tüm hanımefendilere hürmetlerimi sunuyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde seslerinin duyulmasını diliyorum. Yakın zamanda vahşice katledilen yüzlerce kadın ve kız çocuğumuza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Unutmayalım, bağımsızlığımızın ninnisini söyleyen kadındır, bekamızın duasını eden kadındır, vatana evlat yetiştiren yine kadındır, annedir."

        ESNAFI ZİYARET ETTİ

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Genişletilmiş İstişare Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Kızılcahamam’da, etkinliğin ardından pazaryerine uğradı. Kızılcahamam esnafını ziyaret eden Bahçeli, daha sonra ilçeden ayrıldı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ