Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hasan Ferit Gedik davası sonrası adliye önünde silahlı saldırı

        Duruşmayı seyirci olarak takip eden Umut Kaya adlı genç, Anadolu Adalet Sarayı çıkışında bulunan bir benzin istasyonunun önünde 2 kurşunla vurularak yaralandı.

        Olay akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, mahkeme salonundan ayrılan Umut Kaya, adliye binasının hemen arkasında bulunan benzinciye geldi. Burada, henüz kimliği tespit edilemeyen saldırgan, silahla 2 el ateş ederek Umut Kaya'yı dizinden ve karın boşluğundan vurduktan sonra kaçtı. Yaralanan Umut Kaya'ya olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Kaya, daha sonra ambulansla Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaya'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

        İSMİYLE HİTAP EDİP ATEŞ ETMİŞ

        Konuyla ilgili açıklama yapanGedikailesinin avukatı Güray Dağ, "Bu ilk saldırı değil, son saldırı olmayacağını da biliyoruz. Saldırgan, müvekkilimize ateş ederken, ismi ile hitap edip, 'HasanFerit'i öldürdüğümüz gibi seni de öldüreceğiz' diye ateş etmiş dedi.

        GÜNDÜZ DE OLAYLAR ÇIKTI

        Davanın görüldüğü Anadolu Adalet Sarayı'nın koridorları gündüz saatlerinde de karıştı. Davayı izlemek için gelen bir grup ile polis ve özel güvenlik görevlileri arasında olaylar çıktı.HasanFeritölümsüzdür şeklinde slogan atan gruba polis müdahale etti. Polis ve güvenlik görevlilerine sandalye ile koridorlardaki bariyerleri atan gruba biber gazı da sıkıldı. Olaylarda 5 kişi gözaltına alınırken, 2 polis de hafif yaralandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ