Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bülent Arınç’a aralarında bir albay ile bir yüzbaşının da bulunduğu askerler tarafından suikast yapılacağı iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı

        Cemal DOĞAN/ANKARA

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, aralarında bir albay ile bir yüzbaşının da bulunduğu askerler tarafından suikast yapılacağı iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı.

        ‘ASKERLER SUÇSUZ’

        Anayasal Düzene Karşı Suçlar Soruşturma Savcısı Tekin Küçük, 6 yıl sonra Arınç’a suikast yapmakla suçlanan askerlerin, “bir albayı takip etmekle” görevli olduğunun anlaşıldığını belirterek, “takipsizlik” kararı verdi. Savcı Küçük, soruşturmada gözaltına alınan eski Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanı Albay Y. A. ile subaylar Y.B., İ.G.’nin de aralarında bulunduğu askerlerin suçsuz olduğunu belirtti. Soruşturma dosyasına ilişkin karar çerçevesinde, olay günü Arınç’ın evinin bulunduğu Çukurambar’da gözaltına alınan Y.B. ve İ.G.’nin, Albay B.K.’yi “yasa dışı takip ettikleri gerekçesiyle” soruşturma evrakı “tefrik” edildi, gereğinin yapılması amacıyla Genelkurmay Askeri Başsavcılığı’na gönderildi. Savcı, polisler hakkında “sahte belge düzenlemek” suçundan soruşturma başlatırken olaya dayanak oluşturan “sahte ihbarların” araştırılması için de düğmeye bastı.

        KOZMİK ODA ARANMIŞTI

        Arınç'a suikast iddialarına ilişkin soruşturmayı, ilk olarak eski özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili üstlenmiş, Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki “kozmik oda” olarak bilinen bölümde, Hâkim Kadir Kayan tarafından aralıklı olarak 25 gün süren inceleme yapılmıştı. 8 asker, “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt faaliyeti çerçevesinde hükümete karşı suça teşebbüs etmek” iddiasıyla mahkemeye tutuklanma istemiyle sevk edilmiş mahkeme, şüphelileri serbest bırakmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ