Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Hasan Ferit Gedik davasının duruşmasında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı

        Hasan Ferit Gedik davasının dünkü duruşması sırasında bir gruba polisin müdahalesine ilişkin bazı basın ve yayın organlarında 'çivili sopalarla polis terörü', 'çivili sopayla avukata saldırı' ve 'sivil polisler saldırı esnasında çivili sopa kullandı' şeklinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Hasan Ferit Gedik davası duruşması nedeniyle 9 Mart'ta saat 08.00'de İstanbul Anadolu Adalet Sarayı ve çevresinde emniyet görevlileri tarafından gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi.

        'KADEMELİ GÜÇ KULLANILDI'

        Duruşmanın görüldüğü kata slogan atarak gelen 30 kişilik grubun buradaki özel güvenlik görevlilerine yönelik tehdit ve mukavemette bulunduklarının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        Bu grup, koridorda bulunan demir bankları, cam şişeleri, danışma bankosundaki metal çöp kovası ile sabit telefonu, üzerlerinden çıkardıkları kemer tokaları, kapı tokmakları ile adliye personelinin kullandığı ve yerde bulunan tahta paletleri sökerek parçaladıkları çivili tahtaları tedbir alan görevlilerimiz ve özel güvenlik görevlileri üzerine atarak saldırıda bulunmuşlardır. Çıkan olaylara görevlilerimizce kademeli güç kullanmak suretiyle müdahale edilmiş ve yapılan müdahalede 1'i yaşı küçük olmak üzere 5 şahıs yakalanmıştır.

        Bazı basın ve yayın organlarında 'çivili sopalarla polis terörü', 'çivili sopayla avukata saldırı' ve 'sivil polisler saldırı esnasında çivili sopa kullandı' şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlere konu olan 3 çivili tahta, güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunan şahıslardan ele geçirilmiştir.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ