Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hakan Fidan'ın ilk mesaisi çözüm süreci

        Volkan YANARDAĞ / HT GAZETE

        Yeniden MİT Müsteşarlığı’na atandıktan sonra dün işbaşı yapan Hakan Fidan’ın ilk mesaisi çözüm süreci oldu.

        Fidan, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında çözüm süreci toplantısına katılıyor. Fidan, istifasını açıkladığı 7 Şubat’ta da çözüm süreci toplantısında hazır bulunmuştu.

        Toplantıda İmralı’ya gitmesi beklenen İzleme Heyeti’nde yer alacak isimlerin konuşulması, silahsızlanma çağrısının ardından hükümetin adımlarının masaya yatırılması bekleniyordu.

        Yaklaşık 3 saat süren kritik görüşme sona erdi.

        YARGIYA TAŞINDI

        AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden, önceki gün ise adaylık başvurusunu geri çeken Hakan Fidan’ın yeniden MİT Müsteşarlığı’na atanmasına ilişkin işlemin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açıldı.

        CHP’den milletvekilli adayı olabilmek için Yargıçlar Sendikası Başkanlığı ve Çankırı Hâkimliği görevlerinden istifa eden Ömer Faruk Eminağaoğlu, Fidan konusunu yargıya taşıyan isim oldu. Eminağaoğlu, başvurusunda, “Atama hukuk devleti ilke ve kurallarından uzak, parti devleti oluşturmaya dönük bir işlem. MİT Yasası’nın 14. maddesi gereği, Fidan istifa tarihinden itibaren 5 yıl geçmedikçe devlet memuru olamaz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ