Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kadınlar, intikam için silahlanıp Diyarbakır Adliyesi'ne gitti

        Veysi İPEK/DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Topraktaş Köyü'nde yerel seçimlerde Dayanlar ile Hubel aileleri arasında çıkan kavgada Fatih Hubel(18), başından vurularak öldürüldü. Kavgada her iki aileden ise 5 kişi yaralandı. Kavgadan sonra oylar sayılırken, İsmet Hübel muhtar seçildi. Kan davalı ailelerden Dayanlar, Yolboyu Köyü'ndeki yakınlarının yanına yerleşti.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak Dayanlar ailesinden tutuklu bulunan 3 kişi hakkında müebbet hapis istemiyle dava açtı. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına sanık ve müşteki aileleri katıldı. Diyarbakır Adliyesi önünde önlemlerini artıran polis, duruşma salonunda her iki ailenin arasında güvenlik aldı. Dışarıda bekleyen kadınlardan birinden şüphelenen polis, arama yapmak isteyince kadınlar polise direndi.

        Bunun üzerine Diyarbakır Adliyesi'ne takviye polis ekipleri yönlendirdi. Kadın polislerin yaptığı aramada, 10 kadının üzerinde 6 tabanca 4 pompalı tüfek ile 100 mermi bulundu. Polis kadınları gözaltına alırken, Hubel ailesinin fertleri olduğu öğrenilen kadınların, duruşmayı izlemeye gelen Dayanlar ailesine düzenleyeceği olası bir saldırı önlendi. Duruşma sonrası aileler polis nezaretinde ayrı ayrı adliyeden çıkarıldı. Aileler, polis eskortunda köylerine götürülürken, olisin arama yaptığı sırada adliye önünde bekleyen 4 şüpheli aracın yakalanması için de operasyon başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ