Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gürbulak Sınır Kapısı'nda 25 kilometrelik TIR kuyruğu

        Doğubayazıt ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Gürbulak Sınır Kapısı üzerinden İran'a ve diğer ülkelere geçmek için bekleyen TIR'lar, 25 kilometre uzunluğunda çift sıra kuyruk oluşturdu.

        TIR kuyruğu hakkında Türk makamları İran'ı, İran ise Türkiye'yi suçluyor. Kuyruk nedeniyle ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldiklerini ve 2 günden beri kuyrukta beklediklerini söyleyen TIR şoförlerinden Hasan Sıvacı, "Kuyruk, İran ile Türkiye'nin mühür uygulaması ve Türkiye'nin sınır kapısına yerleştirdiği bir yakıt alma pompasının yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Perişan olduk, yiyeceği bitenler var. İhtiyaçlarımızı karşılayamaz duruma geldik" dedi.

        Öte yandan İran, transit geçiş yaparak Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan gibi ülkelere yük taşıyan TIR ve kamyonlara akaryakıt vermeyeceğini açıklamasının ardından Gürbulak Sınır Kapısında kuyruk oluşmaya başladı. Türkiye'den İran'a giriş yapan TIR ve kamyonların yakıt depoları Lutfabat Gümrüğü'nde akaryakıt almalarını önlemek için mühürleniyor. Mühürleme işlemi her TIR için yarım saati buluyor. Bu uygulama nedeniyle Türk TIR'ları Gürbulak'tan depolarına akaryakıt alıyor. Gürbulak Sınır Kapısı'nda sadece 1 adet akaryakıt pompasının bulanması nedeniyle Gürbulak'ta TIR'ların kuyruğa hiç bitmiyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ