Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde konuşuyor;

        14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Sağlık sistemimizin 12 yıl önceki halini biliyorsunuz. Hele hele Savaş Ay’ın bir programı vardı, Allah’ım neydi o. SGK genel müdürü belli o zaman zaten biliyorsunuz. Sağlıkta köhne sistemi değiştirip yeni sistemi kurmak için çok çalıştık." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

        Geçmişten aldığımız her ders geleceğe ışıktır. Elbette her meslek kutsaldır, saygıyı sonuna kadar hak eder. Ama hekimlerimizin ayrı yeri ve önemi vardır. Hekimlerimiz doğrudan insan canına dokunan, şifaya aracılık eden kişilerdir. Biz hekimlerimizle elele vererek 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesinin hayata geçirmenin çabası içinde olduk.

        "SAVAŞ AY'IN PROGRAMI İZLEDİĞİMDE ŞOK OLDUM"

        Sağlık sistemimizin 12 yıl önceki halini biliyorsunuz. Savaş Ay bir programını izlemiştim, Allah'ım neydi o. O programı izlediğimde şok oldum. O zamanın SGK genel müdürünü de biliyorsunuz zaten. Biz sağlıkta köhne sistemi değiştirip her vatandaşımızın aynı kalitede hizmet almasını sağlayacak hizmet için çalıştık. Bugün çok farklı bir yerdeyiz. Eksikler tabiî ki var. Perşembe günü hükümetimiz yeni bir paket açıkladı. Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinde yüzde 50 artış sağlandı.

        "İHANET ZİNCİRİNİN UZANTISI OLDUĞUNU BİLMEMİZ LAZIM"

        Bir doktora, hemşireye kalkan elin bir ihanet zincirinin uzantısı olduğunu bilmemiz lazım.Bu çok yanlış bir şey. Geçtiğimiz günlerde adım atıldı. İç Güvenlik Paketi’nin kabul edilen maddelerinden biri de sağlık çalışanlarına şiddeti önlemeye yönelik.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ