Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karşı çıkanların derdi başka

        Cumhurbaşkanı Erdoğan; başkanlık sistemi ile ilgili olarak, "Başkanlık sistemine karşı çıkanların derdi başka. Vesayetten aldıkları güçle yıllardır söz sahibi olanlar düzenleri bozulsun istemiyorlar" dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

        Çanakkale kara savaşları bizim ayrı bir destanımızdır. Bizi bölmek, parçalamak isteyenlere Rabbim fırsat vermesin, biz de yol vermeyelim. Çanakkale savaşını sadece savaş zannedenler fena halde yanılıyorlar. Çanakkale ruhunu ebediyete kadar yaşatmalıyız. 12 yıl içerisinde sadece Gelibolu'ya 278 trilyon yatırım yaptık. Tarihini bilmeyenden geleceğini bilmesini beklemeyin. Çanakkale her yönüyle farklı olmak durumundu. 24 Nisan'da yapacağımız törende uluslararası bir buluşma olacak. Çanakkale'yi barışın ve kardeşliğin sembolü haline getireceğiz. 1000 yıllık tarihi mezarlara sahip çıkıyoruz. Savaştığımız her yerde şehitliklerimiz var.

        YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ

        Türkiye 12 yılda değişim ve dönüşüm yaşadı. Biz Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için çok çalışıyoruz. Çok uğraşıyoruz buna karşılık çok az mesafe kat ediyoruz. Karar alıp uygularken çok daha hızlı olmamız lazım. Yeni Türkiye için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyacımız var. Türkiye artık kendisine dar gelen sistem ile yoluna daha fazla devam edemez. Yeni anayasa ile birlikte başkanlık sistemini gündemimize almak, bunun hazırlığını yapmak zorundayız. Dünyadaki devletlerin birçoğu başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Hepsinde de sistem işliyor. Türkiye'yi biz niye bundan mahrum bırakalım?

        "KARŞI ÇIKANLARIN DERDİ BAŞKA"

        Başkanlık sisteminden diktatörlük çıkarmak isteyenlerin karşısına önce millet çıkar. Başkanlık sistemine karşı çıkanların derdi başka. Vesayetten aldıkları güçle yıllardır söz sahibi olanlar düzenleri bozulsun istemiyorlar. Gelin 400 milletvekili ile bu işi Meclis'te halledebilecek bir çoğunluğu getirin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ