Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Esenyurt'ta ayağını pres makinesine kaptıran Nevzat Çakal'a Sosyal Güvenlik Kurumu yüzde 48 iş göremezlik raporu verdi

        Şefik DİNÇ/ISTANBUL

        İstanbul Esenyurt’ta bulunan bir ambalaj firmasında çalışan Nevzat Çakal (47), 5 yıl önce atık malzemeleri attığı pres makinesinin ağzı atıklarla sıkışınca ayaklarıyla basınç uygulayıp makinenin ağzını açmaya çalıştı. Tıkanıklığı açan Çakal, bir anda kendini makinenin içinde buldu. Sıkıştığı yerden dakikalarca kurtarılmayı bekleyen Çakal’ın her iki ayağı bilek kısmından kesildi.

        Çakal, ambulans helikopterle Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Her iki ayak mikro cerrahi yöntemiyle dikildi ancak sol ayaktaki dokular iyileşmeyince kesilmek zorunda kaldı. Zaman içerisinde kangren riski taşıdığı için Çakal’ın bu kez de bacağı diz altından kesildi. Sağ ayağında ise iyileşme olmayan ve parmaklarını hareket ettiremeyen Çakal’ın sağ ayağı da bilekten kesilebilir.

        DAVA AÇTI

        Nevzat Çakal’a Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri yüzde 70 kusurlu olduğuna dair rapor verirken, Sosyal Güvenlik Kurumu da yüzde 48 oranında iş göremezlik raporu verdi. Hem çalıştığı işyeri hem de SGK aleyhine dava açan Çakal, kusur tespitinin yeniden yapılmasını ve iş göremezlik raporunun düzeltilmesini istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ