Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da Gürcü ‘dadılara' fuhuş yaptırdılar

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Adana'da Gürcistan uyruklu bir kadının, eşi ile birlikte, ‘çocuk ve yaşlı bakıcılığı' işi için Türkiye'ye getirdikleri 3 Gürcistan uyruklu kadını zorla fuhuşa sürükledikleri iddia edildi. Yakalanan 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3 Gürcü kadın ise ülkelerine gönderildi.

        Türkiye'ye turist olarak gelen ve İbrahim A.(26) ile evlenerek Türk vatandaşlığına geçen Gürcistan uyruklu 39 yaşındaki Tamari L., Gürcistan'daki gazetelere "Çocuk ve yaşlı bakıcısı aranıyor. Sağlık okullarından mezun olanlar tercih edilir. Yüksek ücret, barınma yeri verilecek" diye ilan verdi. Fuhuş yaptığı iddia edilen Tamari L. ilana başvuran Maldona A.(23), Patima A.(39) ve Ia T. (37), adlı kadınları 'Çok para kazanacaksınız" vaadiyle Türkiye'ye çağırdı.

        Uçak biletleri alınan 3 Gürcistan uyruklu kadın Adana'ya geldi. Havalimanında kadınları karşılayan Tamari ve eşi İbrahim, kadınların pasaportlarına el koydu.

        İŞ YERİNE FUHUŞ

        3 Gürcistanlı kadın çocuk ya da yaşlı bakıcılığı yapacakları işyerlerine götürülmelerini beklerken kaldıkları evde zorla fuhuş yaptırılmaya başlandı. Yapılan ihbar üzerine, Ahlak Bürosu ekipleri eve baskınla kadınları kurtararak ülkelerine gönderildi.

        Gürcü kadınlara fuhuş yaptırdıkları iddia edilen Tamari L., eşi İbrahim ve birlikte çalıştıkları belirlenen Elif B.(49) yakalanıp gözaltına alındı. Üç şüpheli sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ