Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Abdulgaffar Elut eşyalarını almak için sınırı geçerken öldü

        Suriye'nin Halep kentine bağlı Carablus ilçesinde yaşayan Abdulgaffar Elut, iç karışıklık ve yaşadıkları bölgenin IŞİD'in kontrolüne geçmesi üzerine geçen yıl sınırı geçerek Türkiye'ye geldi. Gaziantep'in Nizip ilçesinde kiraladığı evde eşi ve çocuklarıyla yaşayan Elut, bu sabah değerli eşyalarını almak için Suriye'ye gitmeye karar verdi.

        IŞİD kontrolündeki Carablus ile komşu olan Karkamış'a giden Elut, Öncüler Mahallesi’ndeki bölgedeki telleri aşarak Suriye tarafına geçti.

        PATLAMADA AYAĞI KOPTU

        İddiaya göre sınırı geçen Elut, yaklaşık 150 metre ilerledikten sonra IŞİD militanları tarafından döşenen patlayıcı infilak etti.

        Patlamada sol ayağı kopan Elut, sesi duyanların haber vermesiyle bölgeye gelen güvenlik güçlerince Türkiye tarafına getirildi. İlk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulansla Nizip Devlet Hastanesi’ne getirilen Abdulgafar Elut, doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

        Elut'un cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderilirken, güvenlik güçlerinin sınır hattında önlemlerini artırdığı bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ