Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da yurttan izinli çıkan 17 yaşındaki kız, gece kulübünde bulundu

        Genç kızı, pahalı kıyafetler alıp para vererek kandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişi de sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Merkez Osmangazi İlçesi'nde eşinden boşanan annesi Nuray A. ile yaşayan 17 yaşındaki K.Y., 3 yıl önce sürekli evden kaçınca, devlet korumasına alındı ve yetiştirme yurduna yerleştirildi. Kaldığı yurttan geçen ocak ayında izin alan K.Y., annesi Nuray A.'nın yanına gitti. Evden "Ekmek almaya gidiyorum" diyerek ayrılan genç kız, bir daha dönmedi. Nuray A., kayıp başvurusunda bulundu.

        Geçen 5 şubat günü annesini cep telefonundan arayan K.Y., "Anne ben sizi çok özledim. Yanınıza gelmek istiyorum ama gelirsem sadece beni değil, kardeşimi ve seni de öldürecekler" diyerek telefonu kapattı. Nuray A., sosyal paylaşım sitesinde K.Y.'nin bir gece kulübünde çekilen fotoğrafını da görünce savcılığa başvurdu. Bu bilgilerden hareket eden polis K.Y.'nin, Tekirdağ Çerkezköy İlçesi'nde bulunan bir gece kulübünde konsomatris olarak çalıştığını saptadı ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne durumu bildirdi. Polisler 26 şubat günü gece kulübüne gidip K.Y.'yi buradan aldı ve Çerkezköy'e çağrılan annesi Nuray A.'ya teslim etti.

        OTOGARDA KAÇTI

        Bursa'ya dönmek üzere annesi Nuray A. ile yola çıkan K.Y., bu kez İstanbul'da otogarda otobüs beklerken, annesinin çantasına not bırakıp kaçtı. K.Y.'nin bıraktığı notta, "Anne sizi çok seviyorum. Anne beni yaşatmazlar çünkü benim çalıştığım yer kapandı. Sizi de yaşatmazlar. Ben gidiyorum. Sizinle gelirsem sizi de beni de yaşatmazlar. Beni yok bilin. Ben polise söylemek istedim ama çok korktum. Anne hiç ağlama seni çok seviyorum" ifdeleri yer aldı.

        Yeniden Çerkezköy'e gidip gece kulübünde çalışmaya başlayan K.Y.'nin ikinci kez kaçmasıyla perişan olan Nuray A., "Hayatından endişe ediyorum" diyerek yeniden polise başvurdu. Polis yaptığı araştırmada K.Y.'yi yeniden Çerkezköy'deki gece kulübünde buldu ve Bursa'ya getirerek bu kez annesine değil kaldığı yetiştirme yurduna teslim etti.

        15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Yetiştirme yurdunda psikologlar gözetiminde ifadesi alınan K.Y., tanıştığı bazı kişiler tarafından kandırıldığını söyledi. Yurttan izinli çıktığında tanıştığı kişilerin kendisine para verip marka kıyafetler aldığını anlatan K.Y., "Beni pahalı kıyafetler ve parayla kandırdılar. Sonra da tehdit ederek, erkeklerle birlikte olmaya zorladılar. En sonunda da gece kulübünde konsomatris yaptılar" dedi.

        K.Y.'nin kendisini kandırdığını ve tehdit ettiğini ileri sürdüğü 15 kişi Tekirdağ ve Manisa'da gözaltına alındı. Bu kişiler sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ