Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Çözüm sürecinde yüzde 80'ini geçtik"

        Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Bir devlette en zor değiştirilecek şeyin zihniyet olduğunu, son 12 yılda Türkiye'de zihniyet değişikliğinin başladığını belirtti.

        "AZGIN BİR NEHİRDE KARŞIDAN KARŞIYA GEÇİYORUZ"

        Çözüm süreciyle ilgili Kurtulmuş :"Azgın bir nehirde karşıdan karşıya geçiyoruz, yüzde 80'ini geçtik. Geriye dönelim kimse diyemez. Ne İmralı bunu diyebilir ne Kandil diyebilir ne de burada hükümet olarak biz irademizden vazgeçeriz. Biz vazgeçsek bile millet vazgeçmez bundan. Nevruz öncesinde, nevruzda iyi bir açıklama yapılacağını ümit ediyorum. Seçim öncesinde de Türkiye'nin bunu bir sene önceden beri dile getiriyorum, Türkiye halkının, bütün herkesin, büyük çoğunluğunun, 'bu iş çözülüyor galiba' diyeceği bir noktaya geleceğimizi ümit ediyorum"

        "ESKİ TÜRKİYE OLSAYDI.."

        Çözüm Sürecine en büyük desteği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini anlatan Kurtulmuş, zihniyet inşasından sonra insani haklar konusunda yapılması gerekenler olduğunu dile getirdi. Kurtulmuş, "Sonuçta devam eden bir ortam var. Bir takım görüşmeler var. Burada da çok ciddi şekilde mesafe alınmış. Eğer eski Türkiye olsaydı Oslo görüşmeleri yapılabilir miydi? Eğer eski Türkiye olsaydı İmralı görüşmeleri yapılabilir miydi? Bu zihniyet değişimi ciddi şekilde Türkiye'de başarıldığı, başarılma konusunda büyük adımlar atıldığı için Türkiye bu noktaya geldi" şeklinde konuştu.

        "SİYASETE GEÇİŞ DÖNEMİ"

        PKK'nin Nisan veya Mayıs'ta silahsızlanma gündemiyle toplanıp, silahlı mücadele kararı almasını bekleyip beklemediğine ilişkin soruya karşılık da Kurtulmuş, "Mümkündür. Büyük, kuvvetle ihtimaldir. En azından, çok kuvvetli bundan sonra siyasete geçiş dönemi başlamıştır çağrısı olacaktır. Kongre eğer toplanırsa böyle bir açıklamanın geleceğini ümit ediyorum" diye yanıtladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ