Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Hâkim amca’ya mektup bakanlığı harekete geçirdi

        HT GAZETE

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Karaman’da 15 yaşındaki Z.C.’ye tecavüz ettikleri iddia edilen 8 şüphelinin “ilişkide rıza olduğu” gerekçesiyle beraat ettiği davaya müdahil olmak için başvuruda bulundu. Bakanlık, Karaman’da avukat görevlendirerek dava dosyasını incelemeye aldı.

        8 KİŞİ BERAAT ETTİ

        Karaman’da 15 yaşındaki Z.C.’ye tecavüz ettikleri öne sürülen 8 şüphelinin beraat etmesi, vicdanları sızlattı. “İlişkide rıza var” kararı verilen davada mağdur Z.C., hâkime mektup yazdı. Z.C., mektubunda, “Hâkim amca ben yaşadıklarımı utandığım için ve bir de polisler ve siz bana inanmıyor gibi davrandığınız, alay ettiğiniz için anlatamıyorum. Her erkeğin bana tecavüz edeceğini sanıyor, korkuyorum. Hâkimsin, bir daha bana bağırma. Beni azarlamayın. 15 yaşında, 38 kilo bir kızım. Benim gücüm bu adama yetmez ki karşı koyup onu yeneyim. Polisler de siz de beni suçladınız. ‘Neden karşı koymadın?’ diye. Bu adamın benim üç katım kilosu ve gücü var. Bir erkekle benim gücümü nasıl bir tutuyorsunuz? Canlı cenaze gibiydim. Tek düşündüğüm bir an önce ölmekti. İntihar edecektim, beceremedim. Bu son ifademdir. Bana inanmayan, dalga geçer gibi davranan, aşağılayan mahkemenize gelmeyeceğim. Sizi adalet ve vicdanınızla baş başa bırakıyorum” dedi.

        PSİKOLOJİK DESTEK

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bakanlığımız temyiz sürecinde olan davaya müdahil olmak üzere başvuru yapmıştır. Bakanlık olarak bu ve benzeri olaylarda çocuğun yanında ve tarafız. Yargının kararlarına saygılı olmakla birlikte reşit olmayanın rızasının aranması hususu ile ilgili hükümler konusunda Adalet Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulacaktır” denildi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ