Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan izleme heyetine ilişkin çıkan haberler üzerine açıklama yaptı

        İmralı Adası'na giden HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Pervin Buldan, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık'tan oluşan heyet,Öcalanile yaklaşık 4 saatlik toplantının ardından adadan döndü. Nevruz mesajının heyete iletildiği ve mesajın 21 Mart Cumartesi günü Diyarbakır Nevruz'unda paylaşılacağı belirtildi.

        İZLEME HEYETİ

        İzleme Heyeti'nde yer alacak bazı isimlerin belli olduğu öne sürüldü.İzleme Heyeti'nde yer alacak isimlerden bazılarının açıklandığı iddia ediliyor.

        9 İSİM ÜZERİNDEN MUTABAKAT SAĞLANACAK

        Çıkan iddialar ise şu şekilde:

        9 isim üzerinde mutabakat sağlanmış durumda. Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Ahmet Taşgetiren, Avni Özgürel, Öztürk Türkdoğan ve Hilal Kaplan bu isimler arasında yer alacak. Bu isimler kabul etmezse Beril Dedeoğlu, Ali Bayramoğlu ve Şah İsmail Bedirhanoğlu da izleme heyeti yedek listesinde bulunacak.

        Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder'in okuyacağı metnin iki sayfa olması bekleniyor. Mesaj Türkçe ve Kürtçe okunacak. Öcalan'ın mesajı görüntülü olmayacak.

        "BİZ AÇIKLAMA YAPMADAN HİÇBİR ŞEYE İNANMAYIN"

        Başbakan yardımcısı Akdoğan çıkan haberler sonucu açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı'nın yaptığı açıklama şöyle: "Biz bir açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin"

        Kadir İnanır Habertürk'e konuştu: "Henüz teklif gelmedi. Teklif gelirse düşünürüm"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ