Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 12 aylık Ateş Karaoğlan'ın yatağında ölü bulunduğu özel kreşin faaliyetlerinin, durdurulduğu bildirildi

        İl Müdürü Ömer Demiröz, yasal olarak herhangi bir sorumlulukları olmamasına karşın vicdani olarak olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

        Ölüm vakasının yaşanmasının ardından zaman kaybetmeden gerekli komisyonu kurarak incelemelere başladıklarını ifade eden Demiröz, şöyle konuştu:

        "İnceleme ve araştırmamız devam ediyor. Belli bir noktaya geldik ama bazı kişilerin halen ifadelerini alamadığımız için raporu henüz tamamlayamadık ancak dosyalar üzerinde ilk yapılan incelemede kreşin açılmasında yasal olarak bir eksik bulunmuyor. Tabi burada kreş sahibinin, yasal mevzuatın kendisine verdiği yetki çerçevesinde kreşin faaliyetlerinin belli bir süre durdurulması yönünde bize müracaatı oldu. Biz de bunun üzerine söz konusu kreşin faaliyetlerini belli bir müddet durdurma kararı aldık. Yani şu an kreşte faaliyetler durdu."

        "AİLE HENÜZ GÖRÜŞMEDİK"

        Demiröz, hazırlık aşamasında olan raporun tamamlanması için olayda hayatını kaybeden bebeğin ailesiyle görüşmeleri gerektiğine işaret ederek, "Olay daha yeni yaşandığı için aile görüşmeye hazır olmadığını tarafımıza bildirdi. Biz de bunu anlayışla karşılayarak kendilerine psikolojik destek verilmesi için psikolog görevlendirdik. Kendilerini iyi hissettikleri anda aileyle de görüşme yapacağız" ifadesini kullandı.

        Ömer Demiröz, adli soruşturmayı yürüten savcılıkla gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve raporun, tamamlanmasının ardından ilgili savcılığa gönderileceğini sözlerine ekledi.

        Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi'ndeki bir kreşte 16 Mart'ta yatağında ölü bulunan Ateş Karaoğlan, Trabzon Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından Ordu'da toprağa verilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ