Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhuriyet coşkusu Köşk'te

        Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Büyük Resepsiyon Salonu'nun kapısında davetlileri karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül'ün smokin giydiği resepsiyonda, Hayrünnisa Gül'ün de lacivert döpiyes giydiği görüldü. Davetliler arasında TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi ile çok sayıda bakan ve milletvekili de yer aldı.

        FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        Resepsiyona, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet bakanları Mehmet Aydın, Mehmet Şimşek, Nimet Çubukçu, Said Yazıcıoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak eşleriyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler eşsiz katıldı. AK Parti Adana milletvekili Ömer Çelik'in de resepsiyona smokinli katıldığı görüldü.

        Resepsiyonda, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve eşi, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek ve eşi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ve çok sayıda milletvekili ile eşleri de hazır bulundu.

        Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda, aralarında TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, ÇGD Başkanı Ahmet Abakay, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in de bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcileri de yer aldı.

        Aralarında, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, Oktay Ekşi, Mehmet Altan, Enis Berberoğlu, Fikret Bila, Nazlı Ilıcak, Ertuğrul Özkök, Doğan Hızlan, Murat Yetkin, Fehmi Koru, Mustafa Balbay, Can Dündar, Coşkun Aral, Fatih Karaca, Sedat Ergin ve Şamil Tayyar'ın da bulunduğu çok sayıda medya temsilcisi de resepsiyona katıldı.

        Resepsiyonda sanat camiasından da Erdal Özyağcılar, Kenan Işık, Sibel Can, Zara, Mustafa Erdoğan, Süheyl Uygur ve eşi Burçin Orhon, Behzat Uygur ve eşi, Ercan Saatçi, Ahmet Özhan, Şefika Kutluer, Yıldız İbrahimova gibi isimler yer aldı.

        İş adamlarından aralarında, Aydın Doğan ile eşi Sema Doğan, Nazif Zorlu, Ferit Şahenk, Ahmet Çalık ve Ali Sabancı'nın da bulunduğu çok sayıda davetli resepsiyonda hazır bulundu.

        Topkapı Sarayı Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Üstün Dökmen'in de aralarında bulunduğu akademisyenler de resepsiyona katıldılar.

        -CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN SPORCULARA ÖZEL İLGİ-

        Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile resepsiyona gelen madalyalı sporculara Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül özel ilgi gösterdi. Sporculardan branşlarını öğrenen Cumhurbaşkanı Gül, onlarla fotoğraf çektirdi. Milli atlet Elvan Abeylegesse, milli halterci Halil Mutlu, milli jimnastikçi Ümit Şamiloğlu, milli tekvandocu Azize Tanrıkulu ve bazı engelli sporcular resepsiyonda hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, 2008 Paralimpik Oyunları'nda okçulukta birinci olan Gizem Girişmen ile de yakından ilgilendi.

        Resepsiyonun minik konukları olan madalyalı minik satranççılar Batuhan Daştan ve Cemil Can Ali Marandi de Cumhurbaşkanı Gül ve Hayrünnisa Gül'den ilgi gördü. Resepsiyona smokinle katılan minik şampiyonlar, gazetecilere poz vererek, kendilerini tanıttılar. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül de 2008 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Cemil Can Ali Marandi ve Dünya Okullar Şampiyonası'nda 11 yaş altında derece alan Batuhan Daştan ile fotoğraf çektirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ