Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da otoyol cinayetinde sır perdesi aydınlanıyor

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Adana'da boşandığı 25 yıllık eşi 7 çocuklu 49 yaşındaki eşi Semire Balık ile 22 yaşındaki evli kızı Ayşe Işık'ı oğlu A.B. ile birlikte öldürdüğü iddia edilen iş adamı H.B.'ye yardım ettiği iddia edilen iş ortağı 55 yaşındaki İbrahim Öztürk tutuklandı, 2 damadı ise serbest bırakıldı. Öztürk, zanlı ortağının ‘Seni ve çocuklarını öldürürüm' tehdidi yüzünden çocukları Şanlıurfaya götürmek zorunda kaldığını iddia eti.

        Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu batı gişelerindeki yol ayrımında 16 Mart'ta tabanca ile öldürüldükten sonra cesetleri su arkında atılan Semire Balık ve kızı Ayşe Işık'ın katil zanlılarının Balık'ın boşandığı eski eşi iş adamı H.B. ile oğlu A.B. olduğu kesinlik kazandı.

        Katil zanlısı H.B.'ye cinayette yardımcı olduğu iddiası ile gözaltına alınan oto kiralama şirketindeki ortağı İbrahim Öztürk, damatları D.D. ve M.I. dün akşam sıkı güvenlik önlemleri altında adliye sevk edildi. Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, 2 damadı serbest bırakırken, iş ortağı Öztürk'ü ise ‘yakın akrabayı öldürmeye yardım etmek' suçundan tutuklanması için nöbetçi mahkemeye sevk etti.

        5 ÇOCUĞU URFA'YA GÖTÜRDÜ

        Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanan Öztürk, katil zanlısı H.B'nin 5 çocuğunu tehdit zoruyla Şanlıurfa'ya götürdüğünü itiraf etti. H.B'ye ait galeride çalıştığını ifade eden Öztürk, 1 ay önce katil zanlısı A.B.'nin kendisine annesi ve kız kardeşinin otobanda fuhuş yaptığını söylediğini, kendisinin de ‘gözünüzle görmediyseniz inanmayın' dediğini ileri sürdü. Öztürk, katil zanlısı ortağının 5 çocuğunu nasıl Şanlıurfa'ya götürdüğünü de şöyle anlattı:

        'EŞİMİ VE KIZIMI ÖLDÜRDÜM'

        "16 Mart günü saat 01.30'da uyurken A.B. evime geldi. Kapının önündeki araçta da babası H.B vardı. Benden arabamı istediler, vermek istemeyince H.B. beni tehdit ederek, ‘Ben, eşimi ve kızımı öldürdüm, eğer sen bu çocukları Urfa'da bekleyen bizimkilere teslim etmezsen seni ve çocuklarını da öldürürüm' dedi. Ben bu tehdit üzerine mecbur kalıp A. ile 4 küçük kardeşini alıp dedikleri yere götürdüm" dedi.

        SURİYE'YE Mİ KAÇTILAR?

        Katil zanlısı iş adamı H.B. ile oğlu A.B.'nin Suriye'ye ya da Kuzey Irak'a kaçmış olabileceği iddiası üzerinde durulurken başka bir iddiaya göre de, tanıdık aşiretler tarafından da saklanmış olabilecekleri öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ