Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çetin Soysal: Yatak odama kadar girmişler

        Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatıyla gelen Soysal'ın, Cumhuriyet Savcısı tarafından talimatla ifadesi alındı.

        Adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çetin Soysal, dinleme kararının, Hizbullah terör örgütü suçlamasıyla alındığını belirterek, şikayetçi olduğunu söyledi.

        Sosyal, 2007-2011 arasında yürüttükleri yoğun ve etkin siyasi çalışmalarına sekte vurmak adına dinlenildiklerini ifade ederek, bu derin yapının ortaya çıkarılmasının takipçisi olacaklarını anlattı.

        Telefonunun "Zülfü Doğan" ismiyle dinlenildiğini belirten Soysal, "Dinlemede, mahkemeye verilen isim Zülfü Doğan ve Hizbullah ama dinlenilen, fotoğrafı çekilen, ortam dinlemesine takılan, her aşamada adı, soyadı farklı olsa bile görüntüleri olan benim. Yatak odama kadar girmişler. Vahim tarafı da benimle örtüşmeyecek bir örgütsel yapıyla bağdaştırarak, yasama dokunulmazlığım olmasına rağmen bunun yapılmasıdır. Bu anlattıklarım Ankara ayağı, bunun bir başka ayağı da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda var. Bununla alakalı önümüzdeki günlerde müşteki olacağız, orada Abdullah Gül de var" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ