Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ergenekon davası sanıklarından Hüseyin Görüm hayatını kaybetti

        Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        Birinci Ergenekon davasının sanıklardan Hüseyin Görüm, tedavi gördüğü Bostancı Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nde öğle saatlerinde ağırlaşarak yaşamını kaybetti. Cezaevinde yoğun rutubet nedeniyle rahatsızlanan Görüm tahliye olduktan sonra "pankreas iltihabı" hastalığı nedeniyle hastanede tedavi görüyordu.

        Hüseyin Görüm'ün cenazesi bugün öğle namazına müteakip Maltepe Merkez Camisi'nde kılınarak Maltepe Başıbüyük Mezarlığı'na defnedilecek

        "ERGENEKONCUSUNUZ DEYİP BİZİ BİZE HAYATI DAR ETTİLER"

        Hüseyin Görüm'ün kardeşi Yusuf Görüm, "Kardeşim saçma sapan bir davada Ergenekoncu diye tutuklandı. Cezaevinin zor şartlarında sağlığını kaybetti. O içeride mahvoldu, biz dışarıda. İnsanlar bize Ergenekoncu deyip ilişkisini kesti. İşimizi, gücümüzü kaybettik. Bizim yaşadığımız bu haksızlıkların, hukuksuzlukların hesabını kim verecek" dedi.

        İLK ERGENEKON DAVASINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

        Hüseyin Görüm'ü, Türkiye Kuvayi Milliye 1919 Derneği yöneticisi olarak tanıdı. 27 Temmuz 2007'de yazar Ergün Poyraz, Oktay Yıldırım, Ümit Oğuztan, Bekir Öztürk, Zekeriya Öztürk, Sedat Peker, Taner Ünal, Fuat Turgut , Fikret Emek ile birlikte Ergenekon operasyonlarında gözaltına alındı. Görüm, duruşmalarda sarf ettiği dini içerikli sözler nedeniyle "İmam Hüseyin" olarak anılıyordu. Yaklaşık 4.5 yıl tutuklu olarak yargılanan Hüseyin Görüm, 2011 yılında cezaevinden tahliye oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ