Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, CHP'yle ittifak için, 'Değerlendirilir' değerlendirmesini yaptı

        Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, 7 Haziran'daki genel seçimler için CHP de dahil partilerin ittifak tekliflerine kapalı olmadıklarını belirterek, "Değerlendirilir, her şey memleket için değerlendirilir. Söz konusu vatansa gerisi teferruat. O da bir teferruat olur" dedi.

        Tarhan, Anadolu Partisi Bursa İl Başkanlığı'nın açılışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        'NEVRUZ MESAJI, AKP-PKK ANLAŞMASININ DIŞA VURUMU'

        Seçim öncesi ülkenin geleceği için her türlü öneriyi değerlendirebileceklerini ancak bu değerlendirmeyi medya önünde yapmayacaklarını belirten Tarhan, "CHP'den bir teklif gelirse değerlendirir misiniz?" sorusuna, "Yani öyle zor bir soru sordunuz ki. Değerlendirilir, her şey memleket için değerlendirilir. Söz konusu vatansa, gerisi teferruat. O da bir teferruat olur" yanıtını verdi.

        Tarhan, "Abdullah Öcalan'ın dün Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında okunan mektubunun PKK'yı kongreye ve silah bırakmaya çağırdığının" anımsatılması üzerine, "Kongre çağrısı var ama tarih olmadığı için, hiçbir ayrıntı olmadığı için seçim öncesi AKP, PKK anlaşmasının bir dışa vurumu olduğunu düşünüyoruz. Her ikisini de güçlendirmek için gösterilen her seçim öncesi yapılan tiyatro örneklerinden birisidir" diye konuştu.

        'SEÇİM ÖNCESİ ALGI OPERASYONU'

        "İmralı Adası'na gidecek izleme heyeti" ile ilgili bir soru üzerine ise Tarhan, şunları söyledi:

        Cumhurbaşkanının bile bakın haberi yokmuş, öyle söylüyor. İzleme heyetiyle ilgili daha önce akil insanlarla ilgili ne düşündüysem, ne söylediysem aynı durumdayım. Kullanıp atılan araçlar, enstrümanlar onlar. Seçim öncesi yapılan algı operasyonu. 'Kamuoyu yaratma, kamuoyu imalatı' deniyor buna, o sürecin bir parçası. Yani aslında AKP, PKK işbirliğinin bir devamı olduğunu düşünüyorum. Onlar 'al başkanlığı ver özerkliği' çalışması yapıyorlar şu anda. İşte önce 'Kürt sorunu yoktur' diyerek Türk oylarının tamamen AKP'de toplanmasını diğeri de 'sizi başkan yapmayacağız' diyerek o pası bir şekilde alıp ortaya çevirerek diyor ki 'Kürt oyları tamamen bizde.' Tam anlamıyla bir kendi tabanlarını güçlendirme ve işbirliğini başkanlık karşılığı özerkliğe çevirme oyununun bir parçasıdır bu. 'Seni başkan yaptırmayacağız' sözü de lafı güzaftır. Çünkü Abdullah Öcalan, 'Tayyip Beyi başkan görmek isteriz' demiştir. Demirtaş Öcalan'a darbe mi yapıyor?

        Açılışın ardından Tarhan, Yalova Yolu'ndaki bir otelde partililerle seçim hazırlıklarıyla ilgili toplantı yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ