Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayseri'deki okulda ilginç Nevruz oyunu
        1

        Hacılar İlçesi Beğendik Mahallesi'nde bulunan okulda, 21 Mart Türk Dünyası Toplulukları Haftası nedeniyle nevruz kutlama etkinliği düzenlendi.

        2

        Etkinlikte Türk büyükleri canlandırıldı, şiirler okundu ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Anaokulu öğrencileri de manili atışmaları ile salondakileri güldürdü.

        3

        Öğrencilerin hünerlerini sergileyip, alkış aldığı etkinlikte ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri de 'Kurban kesme' adlı oyunu sahneledi.

        4

        İki erkek öğrencinin, bir kız öğrencinin getirdiği tahta bıçaklarla, temsili olarak bir öğrencinin canlandırdığı koçu kesmesi dikkat çekti.

        5

        Öğrencilerin kurbanlık koç yerine yere yatırıp ayaklarından bağladıkları ve temsili olarak kestikleri arkadaşları ile birlikte canlandırdıkları oyun sırasında önce tekbir sesleri duyuldu, daha sonra 'Genç Osman' marşı çalındı.

        6

        Bazı veliler bu canlandırmaya ''Kurban Bayramları'nda bile çocuklara kurban kesilme anının gösterilmemesi konusunda uyarılar yapılarak, bu durumun çocukların psikolojisini olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunuluyor. Nevruz kutlamasında kurban kesimi canlardırmasının anlamı ne?'' diye tepki gösterdi.