Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu ile Üsküdar'daki evinde bir araya geldiği ortaya çıktı

        Umut TÜTÜNCÜ/HABERTÜRK

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mart Cumartesi akşamı Kısıklı'daki evinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. Görüşme yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü.

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu görüşmeye götüren süreç şöyle gelişti: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Mart’ta Ukrayna seyahatinden önce, “Dolmabahçe mutabakatı ve İmralı İzleme Heyeti” için “Benim haberim yok. Doğru bulmuyorum” açıklamasını yaptı. Bülent Arınç, 21 Mart Cumartesi günü bu konuda “Sorumluluk hükümette. Erdoğan her şeyi biliyor” dedi. Aynı gün Denizli’ye giden Erdoğan, Arınç’ın sözlerine yanıt vermese de “Konu mankeni değilim” diyerek tepkisini gösterdi.

        Erdoğan, aynı gün akşam özel uçak ANA ile saat 22.20’de İstanbul’a gelip konutuna geçti. Cumhurbaşkanı, İstanbul’da “Bahar Şöleni”ne katılan, ardından da Alevi STK temsilcileriyle Dolmabahçe’de görüşen Davutoğlu’nu Kısıklı’daki konutuna davet etti. Resmi programında Ankara’ya dönüşü görülen Davutoğlu, Erdoğan’ın evine geçti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre 23.30’da başlayan görüşme 1.5 saat sürdü. Gece 01.00’de bittiği öğrenilen görüşmeyle ilgili açıklama yapılmadı. Görüşmede, çözüm süreci başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümetin görüş ayrılığında olduğu konuların ele alındığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ