Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'teki grup toplantısında partililere hitap etti. Emeklilere noter onaylı taaahhütle söz verdi

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'teki grup toplantısında partililere hitap etti. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar:

        - CHP'de değişim devam edecek göreceksiniz. CHP gerçek anlamda demokrasinin öncüsü olacak. 12 yıldır iktidardalar hiçbir engel yok önlerinde demokrasi adına ne varsa silip süpürdüler. Geldikleri nokta kendi içlerinde kavga.

        '90 KATRİLYONU EMEKLİ, İŞÇİ ÖDEYECEK'

        - Hiç yoktan Merkez Bankası'yla kavga ettiler. Faturası 90 milyar lira, eski parayla 90 katrilyon. Faturasını emekli, işçi herkes ödeyecek. İktidardakiler, ayakkabı kutularında dolar istifleyenler ödemeyecek.Seni Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna ülkede karmaşa çıkar diye oturtmadı bu millet.

        - İktidarda akıl tutulması var. Kendi kişisel çıkarlarını ülkenin çıkarlarının üzerinde görmektir akıl tutulması.

        'O KANUNU SÖKE SÖKE MAHKEMEYE GÖTÜRECEĞİZ'

        - Elektrikte kayıp-kaçağı önleyemiyorlar faturayı halka ödetiyorlar. Kayıp ve kaçağın faturasını sen normal vatandaşa çıkaramazsın. AKP ne yapıyor? 'Madem davayı kazandın Meclis'e kanun getireceğim söke söke o parayı senden alacağım' diyor. Biz de diyoruz ki o kanunu söke söke Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz.

        '6 MİLYON İŞSİZİMİZ VAR'

        - 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Son iki ayda işsiz kalan kişi sayısı 1 milyon 300 bin. 400 bin kişi bir yıldır iş arıyor. Bu ağaların çocukları işsiz mi? 77 milyona sesleniyorum, adalet mi, haksızlık mı diyorsunuz, çocuğum işsiz mi diyorsunuz yerin ve adresin belli CHP...

        'TÜRKİYE'Yİ BABALARININ ÇİFTLİĞİ SANIYORLAR'

        - TBMM'ye bir kanun teklifi getirdiler. Yabancılara Türkiye'de iş bulacağız diye. Sen kendi gencine iş bulamıyorsun. Ne dedim bu iktidarda akıl yok. Anonim şirket gibi yönetecekler çünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni babalarının çiftliği sanıyorlar.

        - 8 Haziran'da bir ülke nasıl yönetilir bunu göstereceğiz, kararlıyız. Faiz lobisinin merkezini arıyorlar merkez Çukurambar ve AKP Genel Merkezi başkanı da belli kaçak sarayda oturuyor.

        'HESABINI VEREMEYECEĞİM TEK KURUŞ YOK'

        - Çok önemli bir örnek vereceğim. 2000'lerin başında nüfusun yüzde 1'i toplam servetin yüzde 38'ine sahipti. 2014'e yüzde 1'i toplam servetin yüzde 54'üne sahip. Şimdi soruyorum bunlarda vicdan var mı? Hesabını veremeyeceğim bir kuruşum yok devleti de böyle yöneteceğiz.

        'TÜRKİYE TARİHİNİN HİÇBİR DÖNEMİNDE OLMADI'

        - Türkiye tarihinin hiçbir döneminde 4 başkentte Türkiye'nin büyükelçisi olmamıştır. İsrail, Libya, Mısır, Suriye'deilk kez bu dönemde Türkiye'nin büyükelçisi yok. Bunları hükümete Bilal'e anlatır gibi anlatacağız.

        İhracatımız düştü çünkü Türkiye tecrit ediliyor, iktidar kimseye güven vermiyor.

        'PİNPON TOPU ENFLASYONU MU'?

        - 10 milyon emeklinin durumunu her ortamda dile getiriyorum çünkü onlara vefa borcumuz var. Bu ülkenin kalkınmasına en büyük katkıyı onlar yaptı. Emeklilere bunlar kazık attı. Dediler ki, 'Emeklilere refahtan pay verilemez'. Ne kadar vereceğiz, enflasyon oranında ama hangisi, mutfak enflasyonu mu? pinpon topu enflasyonu mu?

        - 10 milyon emekliye sesleniyorum senin hakkını koruyan parti senin partindir, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Emekliye yüzde 7 civarında bir zam yapıldı enflasyon yüzde 8 oldu. İki ay prim borcunu ödeyemedin. Hastalandı hastaneye gidecek diyor ki sana sağlık hizmedi vermeyeceğiz borcun var. KArısı hastalandı ona da sağlık hizmeti vermeyeceğim diyor. Kim diyor AKP diyor. Ben diyorum ki Borcunuz olsun olmasın size sağlık hizmeti vermek benim boynumun borcudur diyorum.

        NOTERDEN TAAHHÜTNAME

        - Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğim. Noterden taahhütname hazırladım. Okuyorum:

        1- Tüm emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesi için bir ay içinde gerekli düzenlemeleri sağlayacağım,

        2- 17 Temmuz 2015 tarihine kadar birer maaş tutarında ikramiyenin emeklilerin banka hesaplarına yatıracağını temin edeceğim,

        3- Emeklilere yıllık iki maaş ikramiye verilmesini başbakanlık görevinde bulunduğum sürede muntazaman sürdüreceğim,

        4- Şayet bu sözümü tutmazsam başbakanlık ve genel başkanlıktan derhal istifa ederek siyaseti bırakacağım.

        'AHLAKLIYSAN NEDEN 8 HAZİRAN'I BEKLİYORSUN?'

        - Hükümette itiraflar dönemi başladı. Suç organizasyonlarında itiraflar çok önemlidir.17-25 Aralık sürecinde ilk itiraf eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan geldi.Sonra omurga eksikliğinden ötürü buradan çark etti.

        - İkinci itiraf ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Askerlere yaptığı bir konuşmada diyor ki, 'Bizi kandırdılar. Askerlerin çoğunun hapiste olmaması gerekir'. 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum; biz o davaların doğru olmadığını söyledik. Biz orada haksızlık, hukuksuzluk yapılıyor dediğimiz zaman, 'Ey CHP sen darbecisin' diyordu. Şimdi aklın başına geldi mi senin? Kim darbeciymiş? Ne demek bu, 'beni kandırdılar'. Sen çocuk musun?

        - (Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarına ilişkin) Diyor ki 'Gökçek ile ilgili 100 konuyu 8 Haziran'dan itibaren, ömrüm vefa ederse konuşmak isterim'. Sorum şu; ahlaklıysan, kul hakkı yemekten korkuyorsan, dürüst ve namuslu bir insansan neden 8 Haziran'ı bekliyorsun?

        'AHMET DAVUTOĞLU KAYIP'

        -Bir kişi hiç konuşmuyor, kayıp. Kim? Ahmet Davutoğlu, yani Ahmet kayıpoğlu. Ahmet kayıpoğluna sormak isterim; Erdoğan Merkez Bankası Başkanı'nı suçladı, vatan haini ilen etti. Niye konuşmuyorsun? Ben bu kürsüde 77 milyon yurttaşın fişlendiğini açıkladım. Tık yok. Konuşmuyor. Tam kayıp oldu. Hiç yok ortada. İzleme heyeti dolayısıyla yine Arınç'la aralarında tartışma geçti, onda da biraz omurga eksikliği var, çünkü sonradan 'efendim bizim Cumhurbaşkanına saygımız var' diye hafif kıvırmaya başladı. Ama atı alan Üsküdar'ı geçti. Ağızdan bir söz çıktığı andan itibaren siz o sözünüzün esirisiniz artık. Ondan vazgeçemezsiniz. Vazgeçerseniz itibar kaybedersiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ