Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'nin 7 Haziran'daki milletvekilliği genel seçimlerinde kullanacağı 11 yeni şarkı hazırlandı

        Genel seçim hazırlıklarını sürdüren MHP, aralarında sanatçı Kıraç'ın bestelediği "Türkiye Marşı" da bulunan 11 seçim şarkısı hazırlattı.Genel seçim sloganını "Bizimle Yürü Türkiye" olarak belirleyen MHP'de, kampanya süresince kullanılacak 11 şarkı da seçildi.

        'VUR MÜHRÜNÜ, HAYDİ GEÇ HAREKETE'

        MHP, seçimlerde "Bizimle Yürü Türkiye, "Türkiye Marşı", "Selam Anadolu'ya", "Haydi Geç Harekete", "Biz Türkiyeyiz", "Hep Beraber Türkiye", "Hep Beraber", "Vur Mührünü MHP'ye", "Oyları MHP'ye Verin Uşaklar", "Kim Bunlar", "Mührünü Üç Hilale Vur" şarkılarıyla seçmenin karşısına çıkacak.Seçim kampanyasının sloganı ile aynı adı taşıyan "Bizimle Yürü Türkiye" şarkısı, Sanatçı Atilla Yılmaz tarafından hazırlandı ve seslendirildi.

        KIRAÇ İMZALI TÜRKİYE MARŞI

        Kıraç'ın bestelediği ve ilk kez 11. Olağan Büyük Kurultay'da tanıtılan "Türkiye Marşı" ise MHP'nin bir diğer seçim şarkısı.Marşın sözlerinde, "Al kana belenmiş şanlı bayrağım, düşürme yerlere, ezme Türkiye. Zalime eğilme, arsıza güvenme, yurdumu haine verme. Türkiye, Türkiye, yok senin eşin. Türkiye, Türkiye, sönmez ateşin. Bu bayrak inmez" sözleri yer alıyor.

        KAZAK SANATÇININ ŞARKISI DA VAR

        MHP'nin seçim şarkıları arasında bir de Kazakistanlı sanatçı Galimjan Joldasbay'ın şarkısı bulunuyor.Kazak sanatçı Joldasbay'ın "Ak Tilek" şarkısı, MHP için uyarlandı. Türkçe sözler yazılan şarkı, "Selam Anadolu'ya" ismi ile Turgay Başyayla tarafından seslendirildi.Şarkıdaki "Muhammediz Aliyiz, Sünniyiz Aleviyiz. Senlik benlik yok, biz de bir aşkın aleviyiz. Liderimiz Bahçeli, hey ya MHP, haydi şimdi MHP" ifadeleri dikkati çekiyor.

        Volkan Sönmez'in hazırladığı "Haydi Geç Harekete" isimli seçim şarkısında ise kardeşlik vurgusu yapılıyor. Şarkıda "Sünni Alevi kardeş, her biri birine eş. Aynı kervan, aynı yol, biri ay, biri güneş" deniliyor. "Biz Türkiye'yiz" isimli şarkıda da şair Ahmet Coşkun'un şarkıyla aynı isimli şiiri okunuyor.

        YÖRESEL EZGİLER

        MHP, Karadeniz ve Çukurova'ya özgü ezgileri de seçim müziklerine taşıdı.MHP, Karadeniz'de "Oyları MHP'ye Yollayın Uşaklar" şarkısıyla seçmenden oy isteyecek.Parti, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin memleketi Adana'nın çiftetellisinden esinlenerek "Vur Mührü MHP'ye" isimli şarkıyla Çukurovalı seçmenin karşısına çıkacak.Bu arada, çok sayıda sanatçıya şarkı sözleri veren Şair Ahmet Selçuk İlkan'ın "Kim Bunlar" şiiri de seçimlerde kullanılmak üzere bestelendi.Şarkıcı Ahmet Şafak da "Mührünü 3 Hilale Vur" şarkısını MHP için hazırladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ