Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hortumla öğrencileri döven okul müdürü serbest bırakıldı

        Can HACIOĞLU / ESKİŞEHİR

        Eskişehir'in Beylikova İlçesi'nde 13 öğrenciyi horumla döverek, öğrencileri pet su şişesi üzerine oturtmaya kalkan, polis tarafından gözaltına alınan 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ü.D., İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamasının ardından akşam geç saatlerde adliyeye sevk edildi.

        Savcılıkta ifadesi alınan Ü.D. tutuklanma istemiyle çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından denetimli serbestlik yasasına göre serbest bırakıldı. Ü.D.'nin polis, savcılık ve nöbetçi mahkemedeki ifadelerinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

        Vali, soruşturma devam ediyorEskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın devem ettiğini söyledi. Vali Tuna "Konuyla ilgili hemen Milli eğitim'den 2 tane müfettiş görevlendirdik. İlgili kurum müdürü görevden uzaklaştırıldı, açığa alındı. Konunun hassasiyetine binaen hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı. Neticede şu anda iddialar var. Bu soruşturuluyor. Hukukta genel kuraldır. Yani suçu sabit olana kadar kimseye suçlu muamelesi de yapmamak lazım. Bir linç kampanyası yürütmek kesinlikle doğru değil. Hem adli yönden değerlendirilir, hem idari yönden ve neticede hiçbiri cezasız kalmaz, gereği mutlaka yapılır. Bundan hiçbir endişesi olmasın. Her şey bir net ortaya çıksın belki daha iyi bu konuları konuşabiliriz" dedi.

        SENDİKA BAŞKANI OKUL MÜDÜRÜNÜ SAVUNDU

        Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman ise suçlanan okul müdürünü savundu. İddialarının komplo olduğunu ileri süren Karaman "Olay 10 Mart'ta gerçekleşmiş. 23 Mart'a kadar hiçbir işlem yok. Ancak her nasılsa bu olay sahta maille basına yansıtılmış. Okul müdürü arkadaşımızın kişisel haklarına tecavüze uğratmış, linç bir kampanyasına dönüşmüş bir olayla karşı karşıyayız" diye konuştu. Suçlanan okul müdürünün kaliteli ve donanımlı bir eğitimci olduğunu belirten Karaman "Beylikova ilçesinde imam hatip orta okulunun açılmasında rahatsız olan çevrelerle birlikte işbirliği yapan bir paralel yapı medyası var. Bu olayı çirkin bir şekilde kullandılar" iddiasında bulundu. Olayı "Bu öğrencilerimiz bahsi konu olan biraz hareketli afacan tarzda kız arkadaşlarının tuvaletine taş atmışlar. Müdür arkadaşımızda görünce bunları uyarıyor" şeklinde anlatan Karaman, "Arkadaşımız ve imam hatip üzerinden ilçe eğitim müdürümüzü büyük bir suçlamanın altına sokarak, zarar vermeye çalışıyorlar. Bu öğrencilere rapor veren sağlık kurumuyla ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. Bu iftirayı atan öğretmen ya da veli arkasındaki kaynakları en ağır şekilde hak ettikleri muamelenin görmesi için uğraşacağız" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ