Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'nin seçim stratejisi iki ayak üzerine kurulacak

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        Partinin seçim stratejisi özellikle iki ayak üzerine kurulacak. Bir taraftan ‘başarı hikâyesi’ olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayat hikâyesi işlenirken, diğer taraftan emeklileri, aile sigortasını, çiftçileri ve toplumun değişik kesimlerini hedef alan ‘ekonomi vurgulu’ reklam filmlerine ağırlık verilecek.

        KILIÇDAROĞLU’NUN MARKA DEĞERİ

        CHP’nin seçimler için anlaştığı reklam şirketlerinden biri, ABD Başkanı Barack Obama’nın seçim kampanyasını da yürüten Benanson Strateji Grubu. ABD’li şirket, Tunceli’de yoksul bir ailede doğup CHP’nin genel başkanlığına kadar yükselen Kılıçdaroğlu’nun hayat hikâyesinin ‘marka değeri’ taşıdığına dikkat çekerek, seçim stratejisinin bu başarı hikâyesi üzerine kurulmasını istedi.

        ‘SİZDEN BİRİ’ MESAJI

        Bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun hayatını anlatan bir belgesel çekildi. Belgesel 28 Mart tarihinde İstanbul’da yapılacak tanıtımda görücüye çıkacak. Kılıçdaroğlu’nun yaşamından kesitlere yer verilecek filmde, özellikle CHP Lideri’nin ‘halkçı” kimliğine vurgu yapılacak. Yoksul ve dar gelirli kesimlere, “Kılıçdaroğlu sizden biri” mesajı verilecek. Kampanya sırasında partinin seçim vaatlerinin inandırıcılığını artırmak için bazı önemli mesajlar, CHP Lideri’nin hayat hikâyesiyle özdeşleştirilerek topluma sunulacak.

        EMEKLİ, ÇİFTÇİ, İŞÇİ FİLMİ

        Seçimlerde sadece Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayatını anlatan belgeselle propaganda yapılmayacak. 2002 seçimlerinde Genç Parti için hazırladığı reklamlarla ses getiren ünlü reklamcı Ali Taran, bu kez CHP için ter dökecek. Emekliler, işçiler, çiftçiler, öğrenciler başta olmak üzere toplumun değişik kesimlerini ilgilendiren, örneğin ‘aile sigortası’ gibi konular ekonomi vurgulu reklamlarla güçlü biçimde işlenecek.

        MUHTARLARLA BULUŞACAK

        Memleketi Tunceli’de iddialı adaylarla seçime girmek isteyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, rotayı ‘yerel adaylara’ çevirdi. CHP Genel Başkanı, bugün Tunceli’nin Pertek İlçesi’nde muhtarlarla buluşacak. Kılıçdaroğlu, muhtarlarla yapacağı görüşmede, “Kimi aday görmek istiyorsunuz? Kimi aday gösterirsek başarılı oluruz?” sorularının yanıtlarını arayacak.

        ZİYARET ÖNCESİ İSTİFA SÜRPRİZİ

        Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun Tunceli ziyareti öncesinde, CHP Lideri’nin nüfusunun kayıtlı olduğu Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nin CHP’li belediye başkanı Cafer Kırmızıçiçek partisinden istifa ettiğini açıkladı. Bazı sorunları olduğu için istifa ettiğini belirten Kırmızıçiçek, bugün Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ