Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fuar İzmir’in açılış töreninde konuştu

        Seyhan KURTMAN/HABERTÜRK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir İlçesi’nde 337 bin metrekarelik alanda yaptırılan Fuar İzmir’in açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için kullandığı “Ankara’yı parsel parsel sattı” ifadelerine atıfta bulunarak şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu fuar alanı için ‘Halktan parsel parsel satın aldım’ dedi. Bir de Ankara’yı düşünün. ‘Parsel parsel’ lafı size bir şeyler hatırlatıyor herhalde. Hükümet Sözcüsü (Arınç), kendi belediye başkanı (Gökçek) için ‘Ben onu çok iyi tanırım. Ankara’yı parsel parsel sattı’ diyor. Birileri yönettiği kenti parsel parsel tezgâhlayıp pazarlıyor, birileri de yaşadığı kenti parsel parsel görkemleştiriyor. Aradaki fark budur.”

        ‘KAYBEDECEKLER’

        Halktan 4 yıl yetki isteğini yineleyen Kılıçdaroğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi raylı sistemi 130 kilometreye çıkardı. Ankara’dan para geliyor mu? Hayır. Ankara’dan engel geliyor. Başkan Kocaoğlu hâlâ 400 yılla yargılanıyor. İster 400, ister 1400 yılla yargılanalım, inandığımız doğrudan asla dönmeyeceğiz. Tek hedefimiz halka hizmet etmektir. Yeni bir siyaset anlayışı vaat ediyorum. Kendi yönettiği kenti parsel parsel satanlar kaybediyorlar, kaybedecekler” dedi.

        BAŞKANLARLA ÖZEL GÖRÜŞTÜ

        Kılıçdaroğlu, Fuar İzmir’in açılışının ardından İzmir’in CHP’li belediye başkanlarıyla ve partinin il-ilçe yöneticileriyle özel bir toplantı yaptı. Toplantıda hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Ahmet Davutoğlu için “Allah’ın garibanı. Bir başbakan düşünün ki kimse dinlemiyor. Söylediklerinin önemi yok. Kendisi vesayet altında” ifadesini kullandığı öğrenildi. Milletvekilliği adaylığı için 29 Mart’ta İzmir’den önseçime girecek olan Kılıçdaroğlu’nun, “İzmir’i parlamentoda temsil etmekten gurur duyacağım. İzmir ve çevre illerde milletvekili sayısının artması lazım. Kadınlar ve gençlerin siyasette olması önceliğimizdir. Aday listesinde birinci sıraları kadınlar için ayıracağıma söz vermiştim. Bu sözümü yerine getireceğim. İzmir’de iki bölgede de birinci sıralarda kadın adaylar yer alacak. Örgütlerimizden ricam, önseçimde gençlere ve kadınlara oy verin” dediği belirtildi.

        ‘BİR HAYALİM VAR’

        Kılıçdaroğlu, helikopterle Denizli ve Burdur’a geçti. CHP Lideri, yaptığı konuşmalarda şunları söyledi: “Bir hayalim var; dünyada tecrit edilmiş bir Türkiye değil, yargı bağımsızlığı ve demokrasisi gelişmiş bir Türkiye. Bir hayalim var; milletvekillerinin, liderlerin iki dudağının arasında belirlenen değil, önseçimle bütün partilerin seçim yaptığı bir Türkiye hayalim var. Bunların tamamını yapacağız ama yapmam için yetki vereceksiniz bana.” Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’na da Twitter’dan yanıt verdi, “Senin yandaşa, saraya akıttığın parayı emekliye vereceğim” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ