Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Van'da soygun amacıyla girdiği bankada 10 personeli rehin alan Veysel Y. (29), yaklaşık 9.5 saat sonra ikna edilerek teslim oldu.

        Umut TARHAN/HABERTÜRK

        Van'da soygun amacıyla girdiği bankada 10 personeli rehin alan Veysel Y. (29), yaklaşık 9.5 saat sonra ikna edilerek teslim oldu. Banka şubesine önceki gün 16.50’de giren Veysel Y., “3 yıl önce yanlış ameliyat sonucu vefat eden babamın tedavisi için 380 bin lira borçlandım. Bir helikopter ve 500 bin TL para getirilmezse önce rehineleri, sonra da kendimi öldürürüm” dedi.

        Bunun üzerine Veysel Y.’ye 500 bin TL verildi. Veysel Y. birisi hamile 2’si kadın 3 rehineyi serbest bıraktı. Bu paranın 280 bin TL’sini 2 rehineye vererek borçlu olduğu kişilere ödeme yapılmasını istedi. Dışarıya çıkan rehinelerin parayı polise teslim ettiği, polisin de alacaklılarla irtibat kurduğu kaydedildi. Alacaklılar Veysel Y.’yi arayarak “Borcun kalmadı” dedi.

        Paranın kalanını da içeride rehin tuttuklarına dağıttığı belirtilen Veysel Y.’nin saat 02.15’te teslim olduğu ifade edildi. Veysel Y., borç yüzünden bunalıma girdiğini ve pişman olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ