Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kocaeli'de otomobilde ele geçirilen silahların suç örgütü lideri Sedat Şahin’e gittiği ortaya çıktı

        Nihat ULUDAĞ /HABERTÜRK

        Şahin’in, öldürülen kardeşi Vedat Şahin ile korumasının intikamını almak için Saral grubuna düzenlemeyi planladığı saldırı için silahları sipariş ettiği öne sürüldü.

        SİLAHLARI İSTANBUL’DA TESLİM ALACAKLARDI

        Sigara kaçakçılığı şüphesiyle Gebze’de durdurulan otomobilden silah ve bombaların çıkması üzerine polis ve MİT alarma geçti. Emniyetin yaptığı ilk incelemelerde, silah ve bombaların herhangi bir terör örgütüyle ilişkisi olmadığı belirlendi. Yürütülen soruşturmada Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sokulduğu tespit edilen silahlar, bombalar ve mermilerin suç örgütü lideri Sedat Şahin tarafından sipariş edildiği ortaya çıktı. Sedat Şahin’in öldürülen kardeşi ile korumasının intikamını almak için Saral grubuna yönelik gerçekleştirmeyi planladığı intikam eylemi için mühimmatı istediği iddia edildi. Kocaeli KOM ekipleri, soruşturma kapsamında olayla ilgili oldukları belirlenen 6 şüpheliyi de gözaltına aldı. Kilisli sürücüsü ise polisteki ifadesinde “Silahların nereye ve kime götürüleceğini bilmiyordum. İstanbul’a götürüp bırakacaktım” dedi.

        VEDAT ŞAHİN SALDIRISI

        Nişantaşı Valikonağı Caddesi’nde geçtiğimiz yıl 24 Aralık akşamı Vedat Şahin ve 2 korumasına, uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda Vedat Şahin ile koruma Ferdi Topal hayatını kaybetti. Evren Aydın yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen Saral grubuna yönelik bir eylem hazırlığında oldukları öne sürülen Sedat Şahin ve adamlarına yönelik operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili Mustafa Tuna Gülümsel, Serkan Durna ve Volkan Aykaç tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ