Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Savcı, Ahmet Mahmut Ünlü'nün yargılandığı davada beraatini istedi.

        Serdar KULAKSIZ/HABERTÜRK

        Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün de yabancı uyruklu iki kadını fuhuş amaçlı Türkiye’ye getirterek alıkoyduğu ve bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 53 yıla kadar hapsi istemiyle yargılandığı “Karagümrük Çetesi”ne yönelik “örgüt” davasında savcı, tüm sanıklar hakkında beraat kararı istedi.

        ‘YETERLİ DELİL YOK’

        İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya Ahmet Mahmut Ünlü katılmadı. 3 yıldır devam eden davanın savcısı Yavuz Pehlivan, “örgüt kurmak-yönetmek-üye olmak, insan ticareti, fuhuşa aracılık ve cinsel saldırı” suçlarından mahkûmiyetlerine yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden, aralarında Cübbeli Ahmet Hoca ve Nejat Ergin’in de bulunduğu tüm sanıkların beraat ettirilmelerini istedi. Savcı Pehlivan, Ahmet Mahmut Ünlü’nün davanın mağdurları arasında yer alan İmane Lemharin ile Fatma Zohra Hajaj’a nikâh kıydığını ve bir süre beraber olduğunu, mağdurların zorla beraber olduklarına dair yeterli delil bulunmadığını belirtti. Mahkeme heyeti, sanıklara son savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

        1 YIL TUTUKLU KALDI

        Soruşturma kapsamında 12 Aralık 2011’de tutuklanan Ahmet Mahmut Ünlü, 360 gün tutuklu kaldıktan sonra 7 Aralık 2012’de üzerine atılı suç vasfının değişme ihtimali dikkate alınarak tahliye edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ