Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Vattara ortak basın toplantısı düzenliyor

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,FildişiSahiliCumhurbaşkanı Alassane Vattara'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. Tören sonrası Erdoğan ve Vattara başbaşa görüştü.

        Erdoğan ileVattar görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

        Yemen'deki askeri operasyon sorulan Erdoğan, İran'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan, "İran, bölgeyi adeta kendine domine etmenin gayreti içerisinde. Buna müsaade edilebilir mi? Bu bölgede birçok ülkeyi bizi de Suudi Arabistan'ı da Körfez ülkelerini de rahatsız etmeye başlamıştır. Buna gerçekten tahammül etmek mümkün değil" dedi.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        İki ülke arasında bir milyar dolarlık ticaret hacmini hedefliyoruz. Fildişi Sahili'ne bir iade-i ziyaret planlıyorum. Buradan bir çağrımı yinelemek istiyorum. Fildişi Sahili'ndeki altyapı yatırımlarına müteahhitlerimizin ilgi göstermelerini istiyorum.

        Biz Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizi eşit ve ortaklık ve kazan kazan ilkeleri doğrultusunda yürütüyoruz.

        TİKA, sağlık ve enerji konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdi.

        Bir süre öncesine kadar Galatasaray'da oynayan Drogba da Fildişi ile Türkiye arasında fahri bir elçi gibiydi.

        "BU EYLEMİ DE LANETLİYORUM"

        (Boko Haram'ın 500 kadın ve çocuğu kaçırdığı haberi) Bu eylemi de lanetliyorum, bu örgütü şiddetle kınıyorum.

        VATTAR: DROGBA'NIN TÜRKİYE'DE BU KADAR SEVİLDİĞİNİ BİLMİYORDUM

        FildişiSahiliCumhurbaşkanı Vattar, "Görüşmelerimiz dostluk çerçevesinde gerçekleşti. Türkiye'de yapmış olduğunuz reformlardan dolayı sizi tebrik ediyoruz. Drogba'nın Türkiye'de bu kadar sevildiğini bilmiyordum" ifadelerini kullandı.

        SORU&CEVAP

        YEMEN'DEKİ ASKERİ OPERASYON

        Mezhepsel bir çatışmadır. Mezhepsel çatışmaların hiçbirine olumlu bakmıyoruz. Bunların karşısındayız.Düşünün ki Yemen kendi içinde maalesef bir bölünmeye doğru gidiyor. Biz Yemen halkının tümüne kardeşimiz olarak bakıyoruz, düşüncelerimizi beyan etmemiz gerekir. Şu anda askeri konuda herhangi bir şey söylemiyorum. Söylemem de doğru değildir. Lojistik konuda, istihbarat konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bugün açıkladım. Dışişleri Bakanlığımız bu konuda açıklamasını detaylı olarak yaptı.

        ERDOĞAN'DAN İRAN'A TEPKİ

        Yemen'deki gelişmeler tahammül sınırlarını zorlamaya başladı.İran'ın böyle bir açıklama yapması doğaldır. İran'ın açıklamaları Suriye'de de kendini göstermiştir.İran, bölgeyi adeta kendine domine etmenin gayreti içerisinde. Buna müsaade edilebilir mi? Bu bölgede birçok ülkeyi bizi de Suudi Arabistan'ı da Körfez ülkelerini de rahatsız etmeye başlamıştır. Buna gerçekten tahammül etmek mümkün değil.

        İran'ın bunu görmesi lazım. Irak'ta yapılanları görüyorsunuz. Irak'ta bir taraftan DEAŞ'la, bir taraftan İran'ın oraya gönderdiği Devrim Muhafızları ile uğraşılıyor. Bu doğru bir şey mi? İlginçtir, gönderdikleri elemanları oralarda özel fotoğraflar çektirmek suretiyle kendilerini ayrıca lanse ediyorlar.

        Bir taraftan İslam diyeceksin, bir taraftan Müslüman diyeceksin ama öbür yandan bunları yapmaya devam edeceksin. Aynı şey Suriye içinde geçerli. Suriye'de de aynı şeyleri yapıyorlar.

        Suriye'de 300 bin insanın katili olan bir durum var ve bu katile destek veren bir anlayış. Bunu savunmak mümkün mü?

        'Ben Müslümanım' diyen bir insanın bu katili savunacağına ihtimal vermiyorum, veremem. Şu anda yaşananlar ortada.

        İran'ın bu bakışının değişmesi lazım. İran'ın Yemen'den Suriye'den ve Irak'tan gücü, kuvveti ne varsa çekmesi kazım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ