Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü

        Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir görüşme gerçekleştirdiği açıklandı.

        Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Obama, IŞİD'e karşı mücadelede devam eden işbirliği ile Irak’a ve Suriye’ye güvenlik ve istikrar getirmedeki ortak çabaları görüşmek için Erdoğan’ı aradı.İki liderin, belirlenmiş ılımlı Suriyeli muhaliflere yönelik eğitim ve ekipman programını gözden geçirdiği belirtilen açıklamada, “İki lider, yabancı savaşçıların akışını durdurmak için işbirliğini derinleştirme çabalarını ele aldı ve Başkan (Obama), Türkiye’nin bu konudaki olumlu çabalarına yönelik takdirlerini dile getirdi" ifadesi kullanıldı.

        Görüşmede, Obama, Türkiye’nin Irak ve Suriye’den yaklaşık 2 milyon mülteciye devam eden desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Yemen ve Ukrayna’da meydana gelen son gelişmelerin yanı sıra İran’ın nükleer programına yönelik müzakereleri de ele alan liderler, bu ve diğer bölgesel konularda yakından çalışmayı sürdürme taahhüdünde bulundu.

        CUMHURBAŞKANLIĞI: GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ

        Öte yandan görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamaya göre, Erdoğan, Obama ile 1 saatlik telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki lider, IŞİD ile mücadele konusunda devam eden işbirliği, Irak ve Suriye'de barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürütülen ortak çabalar ile Yemen ve Ukrayna'daki son gelişmeleri ele aldı. Açıklamada "İki lider eğit donat programı kapsamında ılımlı Suriye muhalefetini destekleme konusunda işbirliğini görüştü" ifadeleri de yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ