Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Emine Erdoğan, "Özel toplantılarımızda ve düğünlerimizde fidan hediye etmeyi alışkanlık haline getirelim” dedi.

        Aykut YILMAZ/ANKARA

        Emine Erdoğan, “Artık bir fidan dikmek hiç zor değil. Orman il müdürlüklerine gittiğinizde bedelsiz olarak fidan alabiliyorsunuz. Kamu kurumlarımızda olduğu gibi özel toplantılarımızda ve düğünlerimizde fidan hediye etmeyi alışkanlık haline getirelim” diye konuştu.

        Erdoğan, törene katılan vatandaşlara seslenerek, “Çocuklarımızı yeşilsiz, şehirlerimizi ormansız bırakmayalım” çağrısında bulundu. Teknolojik gelişmelerin, hızlı kentleşmenin tabiata verdiği zarara vurgu yapan Erdoğan, bugün insanın doğal kaynakları tüketme hızının, tabiatın kendini yenileme hızını yüzde 50 oranında aştığı bilgisini paylaştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da toplumların geleceğinin yeni nesillerden geçtiğini belirterek, “Çocuksuz toplum, ormansız ülke düşünülemez” dedi. Törenin ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Dominique Vattara ve Emine Erdoğan’a bonsai türü ağaç hediye etti.

        NEVİN GÖKÇEK KONUŞTU

        TÖRENE, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek de katıldı. Nevin Gökçek, “Bülent Arınç’ın eşi Münevver Arınç ile görüşür müsünüz?” sorusuna “Görüşürüm, çok sevdiğim bir insan” yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ