Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçimde hedefinin yüzde 35 olduğunu açıkladı

        HABERTÜRK/ANKARA

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’daki seçimler için partisinin oy çıtasını yüzde 35’e koydu. Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. “7 Haziran seçimlerinde, şahsi başarı yüzdeniz nedir?” sorusu üzerine CHP Lideri, “Benim düşündüğüm hedef, bu seçimlerde yüzde 35 çıtasını yakalamaktır. Yakalayamazsanız, yakalayamıyorsunuz, siyasette bedel ödemek var” dedi. “Bedel öderim diyor musunuz?” sorusunu Kılıçdaroğlu, “Niçin ödemeyelim?” diye yanıtladı

        ‘İKİ MAAŞ İKRAMİYE DENGEYİ BOZMAZ’

        Emekliye ikramiye sözüne halkın yüzde 100 güvenmesi için notere gittiğini kaydeden CHP Lideri, “Başbakan Davutoğlu’nun “Kimin cebinden veriyorsun?” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Devlet bütçesinden alacağız, iki maaş... Bu parayı çok görüyorlar emekliye. Emekli zaten ne alıyor ki? İki maaş ikramiye verdiğimizde dengeler bozulacakmış; bizim dengelerimiz bozulmaz” ifadesini kullandı. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “Seni başkan yaptırmayacağız” sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan zaten başkan olamaz ki. 400 milletvekili çıkaramaz” diye konuştu. “HDP yüzde 10 barajını aşmazsa ne olur?” sorusuna karşılık CHP Lideri, “Aşmasını isteriz. Yüzde 10 seçim barajı milli irade hırsızlığına yol açıyor. Demokrasiyi savunuyorsak o kişilerin, o siyasal partinin de haklarını savunmalıyız” değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, iktidar olurlarsa PKK lideri Abdullah Öcalan’la masaya oturmayacağını da söyledi.

        DERVİŞ GÖREV ALACAK

        CHP Lideri, dün eski bakanlardan Kemal Derviş ile bir araya geldi. Derviş, görüşme sonrası “Sosyal demokrat boyutu güçlü olan, CHP’nin söz sahibi olduğu bir iktidar kurulursa tekrar görüşürüz dedik” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu ise Derviş için “İşlerinin yoğunluğu nedeniyle sıcak siyasete girmeyeceğini ifade etti ama eğer CHP iktidarında kendisine bir fırsat verilirse doğrudan ekonomi yönetiminde görev alacağını ifade etti” diye konuştu.

        ‘TORPİL DÜNYANIN EN REZİL İŞİDİR’

        ODTÜ’de “Genç İşsizler Buluşması”na katıldan Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası “KPSS’nin kaldırılacağı” iddialarına ilişkin soru üzerine “Torpil dünyanın en rezil işidir. Bir kişinin elindeki hakkı çalmak demektir” ifadesini kullandı. İktidarın yandaşları için KPSS’yi zaten kaldırdığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Siyasette ahlakı çöp sepetine atıyorsunuz, torpili öne çıkarıp yandaşınızı sınavsız işe alıyorsunuz, sonra da kalkıyorsunuz, ‘Ben bu ülkeye demokrasiyi getirdim, biz ahlaklıyız, biz dindarız, biz inançlıyız’... İnançlı insan bunu yapmaz.”

        ‘MELİH GÖKÇEK GÖREVDEN ALINMALI’

        CHP Lideri, daha sonra Tunceli’nin Pertek İlçesi’ne giderek köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, toplantı öncesi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmaya değinerek, “Belediye başkanı yolsuzluk yapıyorsa, yapacakları ilk iş onu savcılığa bildirmek veya İçişleri Bakanı’nın doğrudan görevden alarak soruşturma başlatması gerekir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ