Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Gaziantepli 6 kardeş Suriye’ye kaçırıldı’ iddiası

        Yusuf KILIÇ / HT GAZETE

        Gaziantep’te babaları 4 yıldır cezaevinde olan Z.G. (19), A.G. (17), Y.G. (15), A.M.G. (13), E.G. (9) ve A.G. (7) adlı kardeşler, anneleri H.G.’yi de geçen yıl kaybedince babaanneleriyle yaşamaya başladı. İddiaya göre 4’ü kız 6 kardeş, geçen salı gecesi saat 21.30 sıralarında ellerinde valizlerle evden ayrıldı. Bir süre sonra babaanneleri, kardeşlerin kaybolduğunu fark edip durumu yakınlarına ve polise bildirdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

        KOMŞU SURİYELİLER DE KAYIP

        Yakınları, kardeşlerle birlikte aynı mahallede oturan 2 Suriyeli gencin de ortadan kaybolduğunu belirterek, çocukların bu kişiler tarafından Suriye’ye kaçırılmış olabileceğini öne sürdü.

        EVDEN PARA ALMIŞLAR

        Çocukların evden babaannelerine ait 5-6 bin lirayı da aldıklarını belirten yakınları, “Bir taksiyle Suriye sınırına yakın bir yere gittiklerini belirledik. Çocuklarımız Suriyelilerle sınırı geçip Suriye’ye gitmiş olabilir. Aynı mahallede çocuklarımızla beraber ortadan kaybolan Suriyeli gençlerin akrabaları var. Onlar çocukların nerede olduğunu biliyorlardır” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ