Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karabük'teki toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karabük'teki toplu açılış töreninde halka hitap etti:

        - 12 yıllık hizmet sürecinde sadece Karabük'e yaptığımız toplam yatırım 4 katrilyon lira. Filyos proiesini de unutmuş değiliz, adım adım tekip ediyorum. Bu projeyi hayata geçirmekte kararlıyız.

        - 23 Nisan'da İstanbul'da büyük bir barış zirvesi yapacağız. 24'ünde Çanakkale'ye geçeceğiz, şehitlikte törenlerimizi yapacağız. 25'inde de Avustralya Yeni Zelanda'dan gelen dostlar şafak ayinlerinde törenlerini yapacaklar. Gençleri şimdiden Çanakkale'ye davet ediyorum.

        - Türkiye'de bugün özgürce yaşıyorsak Çanakkale'de canı pahasına mücadeleden vazgeçmeyen atalarımızın ve dedelerimizin sayesindedir. Bugün olduğu gibi o dönemde de mücadeleden korkanlar vardı. Osmanlı'nın yenilgiler zincirinin kırılamayacığını düşünenler vardı. Kendilerini güya aydın sayan birileri işgale razı olmuşken dedelerimiz şartlara bakmadan yedi düvele meydan okumaktan çekinmediler.

        - Bugün malesef ülkesine güvenmeyenler var. Önümüze taş koymaya çalışanlar ve treni raydan çıkarmaya çalışanlar var.

        'ÖZGÜRLÜK YOKMUŞ, EL İNSAF'

        - Kimi molotofla, taşla, kimi sinsice yöntemlerle devletin içine sızarak en ulvi duygularını istismar ederek aynı gayeye çalışıyor. Türkiye'yi çatışma ortamının içine sokarak hedeflerinde uzaklaştırma gayreti içindeler. Muhalefet de çanak tutuyor. Yabancı gazetelere çarşaf çarşaf ilan veriyorlar neymiş Türkiye'de özgürlük yokmuş elinize dizinize dursun el insaf.

        'SİYASET BAŞKA İHANET BAŞKA'

        - Bu ülkenin her gördüğü zarardan bunlar da payına düşeni almayacak mı? Siyaset başka ihanet başka şey Hizmet başka hainlik başka şey. Demokrasi başka ülkeyi bölmeye çalışmak başka şey. Dosyalar açıklandıkça imamlarıyla birlikte kaçıyorlar, Madem suçunuz yok niye kaçıyorsunuz, niye çünkü Pensilvanya'daki öyle kaçtı. Davet ettim, gelmedi.

        - Siyasete tahammülümüz var ama ihanete asla yok. Biz bunların gerçekten hizmet ettiğini sanıyor ama elimizden gelen desteği veriyorduk.Demokrasi talebinin sonuna kadar arkasındayız ama bölücülüğe asla rıza göstermeyiz.

        'TEHDİTLE PARLAMENTOYA GİRMEK DEMOKRASİ DEĞİL'

        - Çözüm sürecini başlatıp bu aşamaya getiren bu kardeşiniz. Üçüncü kademe çözüm süreci olarak devam ediyor. Ben sürecin yanında, arkasında hepsinden öte içindeyim. Elinde silah olanlar çözüm süreci konusunda samamiyseler IRA gibi onlar da silahlarını betona gömsünler.7 Haziran seçimlerine giderken o silahlarla halkımızı tehdit ederek parlamentoya girmek demokrasi değildir.

        'HESABİ DEĞİL HASBİ OLUN'

        - Milleti aldatmaya çalışanlar varsa elbette milletimin huzuru için söyleyeceğim. Küçük hesaplarla hareket edenlerin oyunlarını ortaya çıkarmazsak görevimizi yerine getirmiş olmayız. Hesabi değil hasbi olacaksınız.

        'HİMMET DİYE TOPLADIKLARI PARAYLA LOBİ YAPIYORLAR'

        - Paralel devlet yapılanmasıyla en büyük mücadeleyi yürüten birisiyim burada da sıkıntı görürsem gerekli müdahaleyi yaparım. Himmet diye topladıkları paraları diğer ülkelerdeki lobilere Türkiye aleyhine lobi yapmak için kullananları tabii ki ifşa edeceğim.

        'HÜKÜMETİMİZİN YANINDA OLACAĞIM'

        - Milletin iradesine karşı darbe planı yapanlarla sonuna kadar mücadele edeceğim. Hükümetimizin attığı bütün adımlarda yanlarında olmaya devam edeceğim.

        'GEREKLİ UYARIYI YAPARIM, BU HAKKIM'

        - Bu bir partinin yanında olmak değil. Hükümet devleti temsil eder, onların yanında olmaktan daha önemli görevim olamaz. Bir aksaklık sapma gördüğümde gerekli uyarıyı yaparım bu da hakkım ve vazifem.

        'BİZ PRANGALARI KALDIRDIK'

        - Meslek liseli ve İmam Hatip liseli çocuklarımızı katsayı koyarak ayaklarına prangalar bağladılar. Biz bunu kaldırdık. Özgür Türkiye budur.

        - 10 Ağustos 2014 eski Türkyie'nin geride kalışının miladıdır. Artık yeni Türkiye yolunda ilerliyoruz. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi ertelenemez bir ihtiyaç haline geldi. Bu millet kendisini 5 sente muhtaç edenleri unutmadı.

        'BEN 'MİLLETE GİDİN' DİYORUM BUNLAR NOTERE GİDİYOR'

        - Bağ-Kur'lunun SSK'lının emekli maaşıyla geçinmesi mümkün değildi. Bunlar hemen unutuluyor. Biz emekli maaşı bu seviyelerden aldık, ortalama emekli maaşının bin 100 lira olduğu seviyeye getirdik. Birileri meseleyi yanlış anlamış. Ben millete gidin diyorum bunlar notere gidiyor. Siyasette sözünüzün değeri itibarınız kadardır. Eğer sözünüz millet nezdinde muteber değilse noterden senet de getirseniz hükmü olmaz.

        'KAFALARINI DUVARA VURDULAR AMA...

        - Geçen 12 yıldaki seçim ve referandumlarda kafalarını duvara vurdular ama halen öğrenemediler. Güçlü bir başkan ve Meclis'le hedeflerimize daha hızlı yol alacağımıza inanıyorum. Patinajı sone erdirebilmek içinbaşkanlık sistemi. 400 milletvekiliyle yeni anayasa ve başkanlık sistemi meselesini süratle halledebilirsek 2071 vizyonlarımızı da şekillendirmeye başlarız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ