Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dünyanın en tehlikeli uyuşturucusu burundanga'yı kartvizitin üzerine sürüyorlar

        Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, "burundanga" isimli uyuşturucu maddenin basit bir kart üzerine kolayca sürülebildiğini açıkladı.

        Maddenin, cinsel taciz amaçlı kullanılan uyuşturucuya nazaran dört defa daha tehlikeli olduğu vurgulandı. Açıklamada kentte bir benzin istasyonunda bir kadının yaşadığı olaydan örnek verilerek konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

        “Kentte bir benzin istasyonunda arabasına benzin doldurmakta olan bir kadının yanına gelen birisi boyacı olduğunu söyleyerek, hizmet amacıyla kibarca kartını sunuyor. Kadın kartı aldıktan sonra arabasına biniyor. Adam da başkasının kullandığı bir arabaya biniyor. Kadın, istasyondan çıkmaya hazırlanırken arkadaki arabanın da aynı anda istasyondan çıktığını ve kendisini takip ettiğini fark ediyor. Kadın, o anda başının döndüğünü ve nefes almakta zorlandığını hissediyor. Camı açmak isterken, adamın verdiği kartı alan elinden tuhaf bir koku alıyor. Arkadakilerin de nerdeyse kendi arabasına yapışırcasına yaklaştıklarını görüyor. O anda paniğe kapılan kadın, hemen hızlanmaya başlayarak bir park yerine giriyor. Ardından kadın aracının klaksonuna basarak imdat işareti vermeye çalışıyor. Bunun üzerine arkada bulunan otomobil durumu görünce çıkış yönünden park yerini terk edip uzaklaşıp gidiyor.

        UYUŞTURUCU BASİT BİR KARTIN ÜZERİNE KOLAYCA SÜRÜLÜYOR

        Adamlardan böylece kurtulan kadın, uzun süre sonra kendine gelebiliyor ve normal nefes almaya başlıyor. Kadını ciddi duruma sokan bir maddenin karta sürülmüş olduğu anlaşılıyor.

        Adı "burundanga" olan bu uyuşturucu madde kişinin iradesini sıfırlayarak aldığı tüm talimatları sorgusuz yerine getirmesini sağlayan bir özelliğe sahip. "Burundanga" bundan 3 sene önce Vice'a da "dünyanın en korkutucu uyuşturucusu" başlığıyla konu olmuş ve kullanımının ölüme dahi varan sonuçları gözler önüne sermişti.

        "TANIMADIĞINIZ İNSANLARDAN KESİNLİKLE KART ALMAYIN"

        Uyuşturucu madde ile ilgili vatandaşlara uyarılarda da bulunularak, “Yolda, çarşıda, pazarda tanımadığınız birisinden ve hele yalnızken asla böyle bir kart almayın. İkametgahlara kadar gelerek hizmet sunanlarında kullandığı bir yöntem bu. Uyanık olun . Yeni teknolojinin yararlı hizmetlerini kullanarak, bu bilgileri çok geniş bir dağıtımla çevrenize duyurabilme çabanız için teşekkürler” ifadelerine yer verildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ