Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu "Anadolu'nun Kemal'i, Türkiye'nin Başbakanı" belgesel gösteriminde konuştu

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatından kesitler anlatırken, nasıl ve hangi şartlarda okuduğundan bahsederken duygusal anlar yaşadı.

        Kemal Kılıçdaroğlu, hayatından kesitler aktarılan 'Anadolu'nun Kemal'i Türkiye'nin Başbakanı' belgeselinin galasına katıldı. İstanbul Kongre Merkezi'ndeki programda genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, partililer de yer aldı. Başbakan Kemal sloganlarıyla salona gelen Kılıçdaroğlu, belgeselden sonra salondaki partililere seslendi.

        Kılıçdaroğlu, nasıl ve hangi şartlarda okuduğunu anlatırken duygusal anlar yaşadı. Kılıçdaroğlu, bir süre duraksadıktan sonra konuşmaya devam etti. Lastik ayakkabılarla okula gittiğini belirten Kılıçdaroğlu, "21. yüzyılda Ermenek'teki Recep Amca kara lastik giyiyorsa bu Türkiye'nin sorunudur." dedi.

        İŞTE ANADOLU'NUN KEMAL'İ BELGESELİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hayatını konu alan "Anadolu'nun Kemal'i"belgeseli Rıdvan Akar ve Hikmet Karauç tarafından hazırlandı.17 Aralık 1948'de Tunceli'nin Nazimiye Köyü'nde dünyaya gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yoksul ailesiyle birlikte geçen çocukluk yılları, okul dönemi, bürokrasi dönemi ve SSK'da görev yaptığı yılların anlatıldığı belgeselde, Kılıçdaroğlu'nunailesi,hayatının çeşitli dönemlerinde yer alan iş ve okul arkadaşları ile yapılan röportajlara yer veriliyor.

        CHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ