Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 'Tokatlılar buluşmasında' başkanlık sistemiyle ilgili önemli mesajlar verdi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 'Tokatlılar buluşmasında' hitap etti. Erdoğan, paralel yapıyla mücadeleden, başkanlık sistemine önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Çanakkale zaferine de değinen Erdoğan, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklendi, "Aradan geçen 100 yıla rağmen hala Çanakkale'yi hala Almanya'yla yürüttüğümüz savaşın cephelerinden biri zanneden var.Çanakkale'yi 100 yıldır çözemeyen bazı gafillerin, hainlerin aksine onlar her şeyin farkındaydı" dedi.

        İstanbul Sinan Erdem Spor Kompleksi’nde düzenlenen ‘Tokatlılar Buluşuyor’ etkinliğine katıldı. “Bu şarkı burada bitmez, size Türkiye de yetmez”, “Tokat size inanıyor”, “400’ü vereceğiz, yeni Türkiye’yi kuracağız” yazılı pankartların asıldığı salona giren Erdoğan, kendisi için oluşturulan platformdan vatandaşlara karanfil attı. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

        ÇANAKKALE RUHU

        Azametli gemileriyle, en modern silahlarıyla, çeşit çeşit milletlerden oluşan ordusuyla Çanakkale önünde yenilenler oradaki amaçlarından vazgeçmediler, vazgeçmezler. Onun için Çanakkale’deki ruha, imana, inanca, azme sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız. En küçük bir gevşeklik, boşluk, gaflet bizi yeniden Balkan bozgunu utancına ve daha öncesindeki kayıplara geri döndürür.

        BİN YILLIK MÜCADELE

        Bugün yaşadığımız sıkıntılar sanmayın ki bu coğrafyada bin yıldır yaşadığımız hadiselerden bağımsızdır. Mücadele, farklı yöntemlerle, farklı görünümlerle bugün de devam ediyor. Bugün Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Filistin’de, Libya’da, Yemen’de yaşananlar da bunun bir parçasıdır. Aynı şekilde çözüm süreciyle üstesinden gelmeye çalıştığımız mesele de aynı mücadelenin bir parçasıdır. Hatta paralel devlet yapılanması diye ifade ettiğimiz şer cephesiyle, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında verdiğimiz mücadele de aynı tarihi sürecin bir parçasıdır.

        ‘BUNLAR FARKLI CİNS İMAMLAR’

        Ey imamlar, niye kaçıyorsunuz? Bunlar bizim arkasında saf tuttuğumuz imamlar değil. Bunlar farklı bir cins imamlar. Yoksa bir suçunuz, durun burada, niye gidiyorsunuz? Yani Başbakan’ın ofisine böcekleri yerleştirmek suretiyle, kalkıp da Başbakan hangi bakanla, uluslararası hangi başbakanla neyi konuşuyor; bunu takip etmek isteyenler siz değil miydiniz? Madem dürüsttün, sen Emniyet’in bir mensubusun. Sen Başbakan’ın yanında bir görevlisin. Sen ne zamandan beri ajanlığa, casusluğa başladın? Peki niye kaçıp gidiyorsun o zaman? Nereye kaçarsanız kaçınız, sizi bulacağız. İşte Romanya’ya kaçtınız ve orada yakalandınız. Dedik ya “Bunları inlerinden çıkaracağız” ve şimdi inlerinden çıkarıyoruz.

        ‘BİZE YÂR ETMEK İSTEMEYENLER’

        Bu coğrafyayı bize yâr etmek istemeyenler, her dönemde farklı kesimleri kullanarak, farklı yöntemleri devreye sokarak hedeflerine ulaşmaya çalışıyorlar. Biz de tarihimizin, inancımızın, kültürümüzün bize yüklediği misyonun gereğini yerine getiriyoruz, getirmeye devam edeceğiz. Bu mücadele milletimizin kaderidir. Biz kaderin üstündeki kadere teslim olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Suriye’de sürdüreceğiz. Çözüm süreciyle sürdüreceğiz. Irak’ta sürdüreceğiz. Paralel devlet yapılanmasıyla mücadeleyle sürdüreceğiz. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırarak sürdüreceğiz.

        ‘Parlamenter sistem, bekleme odasına girdi’

        “10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle Cumhuriyet tarihimizin yeni bir dönemine ilk adımı attık. Parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunuyor. Yeni Türkiye’nin ilk işareti 10 Ağustos’tur. 7 Haziran’da bir seçim var. Bu seçimi yeni Türkiye yolunda, yeni Anayasa ve başkanlık sistemi için bir fırsata dönüştürmeliyiz. Milletime sesleniyorum ve diyorum ki, 400 milletvekilini vermeye hazır mıyız? Ama durmak yok yola devam. İnşallah 400 vekille arzulanan, beklenen yeni Anayasa gelecek. Yeni Anayasa yeni Türkiye’nin temel taşlarını oluşturuyor. Yeni Anayasa’yla birlikte başkanlık sistemi gelecek. Çünkü, bizim hıza ihtiyacımız var. Çokbaşlılık asla. Karar sürecini hızlandırmamız lazım. Karar sürecini ne kadar hızlandırırsak Türkiye o kadar büyür.”

        ‘KENDİM İÇİN İSTEMİYORUM’

        Biliyorsunuz iman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkarır. Şimdi başkanlık sistemini kendi adıma herhangi bir paye peşinde olduğum için istemiyorum. Bunu son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini, ancak bu şekilde garanti altına alabileceğimize inandığım için istiyorum. Zaten kapanmış olan darbeler ve vesayetler dönemini tamamen tarihin tozlu sayfalarına gömmek, milli iradeyi en üste çıkarmak için bunu istiyorum.”

        'BÖLME GAYRETİ İÇİNDELER'

        Birileri ülkemizi bölmenin gayreti içindeler. 6-7-8 Ekim olaylarını yaşadık değil mi? Bu olaylarda milletimizi sokağa dökenler, milletimizi paramparça etmek isteyenler ne bekliyorlardı. İnsanlar öldürülürken ne bekliyorlardı? İç Güvenlik Yasası çıkarıyorlar, bundan bile rahatsızlar. İç Güvenlik Yasası bunların performansını düşürecek de onun için. Terör veya terör eylemlerine zemin bulamayacaklar. Onun için başkanlık sistemine ihtiyacımız var.

        TAZİYE TELEFONU CUMHURBAŞKANI

        Erdoğan, Germanwings Hava Yolları’na ait uçağın Fransa’da düşmesiyle yaşanan trajediyle ilgili Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile bir telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda bulunduğu sırada gerçekleştirdiği görüşmede, kazanın Türkiye’de de derin üzüntüye yol açtığına değinerek, Alman mevkidaşına başsağlığı diledi. Gauck da Almanya ve Türkiye arasındaki dostane ilişkilere değinerek, Erdoğan’a hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ