Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Patlayan şofben 500 metre ötedeki evin duvarını deldi

        Can HACIOĞLU / HT GAZETE

        Eskişehir’de Iraklı sığınmacının kaldığı tek katlı evin banyosunda bulunan elektrikli şofben patladı. Patlayan şofben, çatıdan fırlayarak yaklaşık 500 metre mesafedeki bir apartmanın 5’inci katındaki oturma odasının duvarını deldi. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Olaydan sonra Iraklı sığınmacı kayıplara karışırken, iki evde de toplam 3 bin liralık zarar meydana geldi.

        Odunpazarı İlçesi Alanönü Mahallesi Elbük Sokak 16 numaralı tek katlı evde kiracı olarak oturan 40 yaşındaki Iraklı mülteci Omar Rıyadn Glalib, önceki akşam elektrikli şofbeni açık bırakıp evden çıktı. Aşırı ısınan şofben gece patladı. Banyonun çatısını delen şofbenin içindeki küçük kazan çatıdan fırlayarak 500 metre mesafedeki apartmanın beşinci katındaki oturma odasının duvarını deldi. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Binalarda toplam 3 bin liralık maddi hasar oluştu.

        Tek katlı evin çatısında 55-60 santimetre çapında delik açan şofbenin dış kısmı evin karşısındaki yaya kaldırımının üzerine, gövde kısmı ise yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Hicri Sezen Caddesi’nde bulunan 6 katlı apartmanın 5’inci kat duvarına çarptı. Duvarı delen şofbenin sokaktaki park halindeki araçların yanına düştüğü belirlendi.

        Çevredeki vatandaşlar, korkunç bir patlama sesi duyduklarını, şofbenin de füze gibi fırlayıp ilerideki apartmanın duvarına çarptığını belirtti. Tek katlı evin sahibi Dürdane Ceylan ile olayda zarar gören Tevfik Ceylan ile Yılmaz Sarıer karakola giderek olayla ilgili bilgi verdi. Olaydan sonra kayıplara karışan Iraklı mülteci Glalib ise bulunamadı. Iraklı mültecinin korkarak kayıplara karıştığı öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ