Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şırnak'taki silahlı çatışmada, kadınların kendilerini siper ettikleri için yaşamını yitirdiği ortaya çıktı

        Şırnak'ın İdil İlçesi’ne bağlı Yağmurca Köyü’nde, Çalış ve Yağan aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan, 3 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmada, kadınların kendilerini erkeklerin silahlı çatışmasına siper ettikleri için hayatını kaybettiği belirtildi.

        İdil’e bağlı Yağmurca Köyü’nde önceki gün arazi anlaşmazlığı nedeniyle meydana gelen, 2’si kadın 3 kişinin öldüğü, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 kişinin yaralandığı çatışmanın ayrıntıları ortaya çıktı.

        ERKEKLERİ DURDURMAK İSTEDİLER

        Erkekler arasında silahlı çatışma çıktığını gören 29 yaşındaki Kevi Çalış, 25 yaşındaki Özgül Yağan, 24 yaşındaki Kadriye Yağan ve 23 yaşındaki Şirin Yağan, onları durdurmak için kendilerini düşünmeden ortaya attı. Kadınların araya girmesine rağmen erkekler çatışmayı sürdürünce vurulan Kevi Çalış ve Özgül Yağan kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Kadriye Yağan ve Şirin Yağan’ın ise tedavileri sürüyor. Köydeki erkeklerin çatışmasına kendilerini siper ettikleri için hayatını kaybeden kadınların cenazeleri otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, ağır yaralı olan kadınların Diyarbakır ve Mardin’deki hastanelerde tedavileri sürüyor. Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı Yağmurca Köyü’ne giriş ve çıkış yasağı devam ederken, ölen 2 kadın ile 1 erkeğin cenazelerinin ne zaman köye götürülüp toprağa verileceği henüz bilinmiyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ