Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır’da Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürüldüğü evin sahibi H.O., iddianamede ‘1 numaralı’ sanık olarak yer aldı.

        Ahmet YUKUŞ/HABERTÜRK

        IŞİD’in Kobani kuşatmasını protesto için Diyarbakır’da 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemlerde, yüzü maskeli göstericiler, HÜDA-PA R’a yakın bir dernek bünyesinde kurban eti dağıtan gençlere saldırdı. Göstericiler, Bağlar İlçesi’nde bir evde kıstırdıkları 17 yaşındaki Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dadak ve Hasan Gökgüz’ü bıçaklayıp kurşunladıktan sonra, balkondan atarak öldürdü. Y.E. adlı genç ise olaydan yaralı olarak kurtulmayı başardı. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 8’i firari toplam 34 sanık için, 4’er kez “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçlamasıyla, bir kez de “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” suçlamasıyla olmak üzere toplam 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. 18 yaşından küçük 6 sanığın ise Çocuk Mahkemesi’nde yargılanmasına karar verildi. Öldürülen Börü ve 3 arkadaşının maruz kaldıkları vahşet, otopsi raporunda ortaya çıktı. Yasin Börü’nün vücudunda 1 mermi ve öldürücü nitelikte 15 bıçak darbesi, Ahmet Dadak’ın vücudunda 1 mermi ve 22 kesici alet yaralanması, Hasan Gökgüz’ün vücudunda 1 mermi yarası ve 20 bıçak darbesi, Riyat Güneş’in kafa kısmında ise çok sayıda kesici alet yarası ve vücudunda 1 adet mermi izi tespit edildi.

        ‘GELİN BURADALAR’

        Mahkemenin kabul ettiği 53 sayfalık iddianamede, Yasin Börü ve arkadaşlarının göstericilerden kaçarken sığındıkları ve öldürüldükleri evin sahibi H.O. ‘1 numaralı’ sanık olarak yer aldı. H.O.’nun, dışarıda bekleyen eylemcileri telefonla arayıp “Buradalar” dediği ve içeri girmeleri için zanlılara anahtarları verdiği ortaya çıktı. Dava, bu bilgiler ışığında, önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.

        İbret olsun diye yaralı bırakıldı’

        Sor uşturma dosyasına göre olay şöyle gelişti: “Börü ve arkadaşlarının sığındığı evin sahibi olan ve gösterici grubun içinde yer alan H.O. elinde bıçakla eve girerek gençlere ‘Siz IŞİ D’çisiniz, derhal evimi terk edin’ dedi. Yasin Börü ve arkadaşları yerde duran et poşetlerini göstererek‚ ‘IŞİD’çi değiliz, fakirlere et dağıtıyoruz’ yanıtını verdi. H.O., binanın çevresindeki eylemcilerden birini telefonla arayarak ‘Benim evimdeler, siz binayı boşaltın, onlar da gidecekler’ dedi. Göstericiler demir kapıyı kırıp eve girmek istedi. Bunun üzerine ev sahibi H.O., evin anahtarını verdi. Eylemciler 4 genci linç edip, 3. kattan aşağı attı. Yan odaya kaçan Y.E. ise ‘ibret olsun’ diye yaralı bırakıldı.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ